Bir yanda sıcak, bir yanda sağanak! Bursa, Bilecik, Balıkesir dikkat!

Meteoroloji'den bunaltıcı sıcaklık ve sağanak yağış uyarısı geldi... Bugün hava nasıl olacak? İşte 28 Temmuz 2021 Çarşamba hava durumu tahminleri..

HAVA DURUMU 28.07.2021, 07:39
Bir yanda sıcak, bir yanda sağanak! Bursa, Bilecik, Balıkesir dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Samsun'un doğusu ile Erzurum'un kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor..

Hava sıcaklıkları kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, doğusunda zaman zaman 80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Rüzgarın; Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, doğusunda zaman zaman 80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Eskişehir'de hava nasıl olacak?

Eskişehir'de hava az bulutlu olacak. Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde: 

Bursa'da hava nasıl olacak?

Bursa'da hava az bulutlu ve açık olacak. Öğle saatlerinde 36 dereceyi bulacak olan hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşlara dikkatli olunması ve o saatlerde mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarı yapıldı.

Kütahya'da hava nasıl olacak?

Kütahya'da hava az bulutlu ve açık olacak.

Bilecik'te hava nasıl olacak?

Bilecik'te hava az bulutlu ve açık olacak. 

Afyonkarahisar'da hava nasıl olacak?

Az bulutlu ve açık. 

Balıkesir'de hava nasıl olacak?

Az bulutlu ve açık. Öğle saatlerinde sıcaklık 35 dereceyi bulacak. Yüksek sıcaklık nedeniyle vatandaşlara dikkatli olunması ve o saatlerde mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarı yapıldı.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@