Eskişehir, Afyon ve Kütahya için sel uyarısı geldi!

Eskişehir, Afyon ve Kütahya için Meteoroloji'den sel uyarısı geldi! Bu bölgelerde dikkat!

HAVA DURUMU 20.06.2022, 13:28 21.06.2022, 11:07
Eskişehir, Afyon ve Kütahya için sel uyarısı geldi!

Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bugün öğleden sonradan itibaren 2 ilde kuvvetli sağanağın gün boyu sürmesinin beklendiği duyuruldu.

Eskişehir ve Kütahya'nın o ilçelerinde kuvvetli bekleniyor!

Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerine doğru görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Eskişehir'in kuzey ve batı kesimleri Eskişehir il merkezi, Seyitgazi, Sarıcakaya, Mihalgazi, İnönü, Mihalıççık ile Kütahya'nın kuzey ve doğu kesimlerinde Kütahya il merkezi, Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar, Domaniç, Tavşanlı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek yıldırım, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadesine yer verildi.

Afyonkarahisar'ın batısında da etkili olacak 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi verilerine göre, sağanağın, öğle ve akşam saatlerinden itibaren Uşak, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar'ın batısı, Ankara'nın batısı (Nallıhan ve Beypazarı), Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Bursa'nın doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Eskişehir ve Bilecik'te dolu yağışı! 20 Haziran 2022 - İşte o görüntüler... 

Bir hafta önce Eskişehir'de yollar göl olmuştu.. İşte o görüntüler 

Kütahya'da yaşanan sel büyük zarar vermişti... İşte o görüntüler... 

Afyonkarahisar'da geçtiğimiz gün yaşanan selde bir köy sular altında kalmıştı... İşte o görüntüler... 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@