Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Çanakkale'de hava nasıl olacak? Meteoroloji sarı ve turuncu kodla uyardı... Dikkat!

Meteoroloji 25 Ocak 2022 Salı günü için hava durumu raporunu yayınladı... Birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi... İşte detaylar

HAVA DURUMU 25.01.2022, 07:56
Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Çanakkale'de hava nasıl olacak? Meteoroloji sarı ve turuncu kodla uyardı... Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde azalan hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, zamanla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsünün oluğu yerlerde çığ riski ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bölgede hava nasıl olacak?

Bursa'nın merkez ve kuzey ilçelerinin aralıklı kar yağışlı; öğle saatlerinden itibaren ise Eskişehir ve Kütahya'nın güney kesimlerinden başlayarak, zamanla bölge genelinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Bölge genelinde soğuk hava dalgası ile kuvvetli buzlanma ve don olayının etkisini devam ettirmesi beklenmektedir.

TURUNCU KODLU UYARI: İstanbul, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Malatya, Adıyaman

SARI KODLU UYARI: Hatay, Osmaniye, Karaman, Konya, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli, Yalova

Eskişehir

Bursa

Bilecik

Kütahya

Afyonkarahisar

Balıkesir

Çanakkale


 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@