Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale dikkat! Sağanak geliyor!

Meteoroloji 26 Kasım 2021 Cuma günü için hava durumu raporunu yayımladı... Birçok ile kuvvetli yağış uyarısı geldi... İşte detaylar

HAVA DURUMU 26.11.2021, 07:28
Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale dikkat! Sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege'nin kıyı ve kuzey kesimleri, Antalya çevreleri ve İskenderun Körfezi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, (Malatya hariç) Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı olması; yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale ile Edremit Körfezi çevrelerinde görülmesi beklenen sağanak yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bölgeye sağanak uyarısı

Öğle saatlerinden Bursa ve Kütahya'nın batı kesimlerinde başlayacak sağanak yağışların ilerleyen saatlerde Kütahya, Bursa ve Bilecik il geneli ile Eskişehir'in kuzey ve kuzeybatı kesimlerinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının bugünden itibaren yurt genelinde artması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra zamanla Ege Bölgesi, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz Bölümünde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale ile Edremit Körfezi çevrelerinde görülmesi beklenen sağanak yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra zamanla, Ege Bölgesi, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz Bölümünde rüzgarın güney, güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Eskişehir

Bursa

Bilecik

Kütahya

Afyonkarahisar

Balıkesir

Çanakkale


 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@