banner163

Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya'da hava durumu nasıl olacak?

Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya'da hava durumu nasıl olacak? 6 Şubat 2023 ilçelere göre son hava durumu tahminleri...

HAVA DURUMU 06.02.2023, 08:30 06.02.2023, 08:45
Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya'da hava durumu nasıl olacak?

Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya'da hava durumu nasıl olacak? 6 Şubat 2023 ilçelere göre son hava durumu tahminleri...

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, bölge genelinin çok bulutlu olacağı, Bursa'nın kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu; Bursa merkez ve güney kesimleri ile Eskişehir, Kütahya ve Bilecik çevrelerinin ise kar yağışlı olarak geçeceği bekleniyor. Ayrıca bölge genelinde buzlanma ve yer yer don olayının görüleceği tahmin edildi. 

Rüzgarın ise kuzeyli yönlerden orta kuvvette ve kuvvetli; Bursa'nın kuzey ve batı kesimlerinde yine aynı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat), Bursa ilinin kıyı kesimlerinde zaman zaman tam fırtına (70-100 km/saat) şeklinde eseceği belirtildi. 

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı:

Rüzgarın Bursa ilinin kuzey ve batı kesimlerinde (Bursa il merkezi, Gemlik, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Karacabey) kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat), zaman zaman tam fırtına (70-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden; ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, kar yağışı alan yerlerde buzlanma ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bursa ve Bilecik çevreleri için kuvvetli kar uyarısı:

 Bilecik ve Bursa illerinde gece saatlerine kadar kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı beklendiğinden meydana gelebilecek; ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde kar yağışı, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İşte Eskişehir'de ilçelere göre son hava durumu ve sıcaklık tahminleri...

Bursa 

Bilecik

Kütahya 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@