Eskişehir'e lodos ve sağanak uyarısı!

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir için uyardı. Lodos ve sağanak bekleniyor...

HAVA DURUMU 10.03.2023, 10:52 11.03.2023, 12:08
Eskişehir'e lodos ve sağanak uyarısı!

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre Eskişehir’de orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetli lodos beklenirken, 11 Mart Cumartesi günü de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi.

Eskişehir’in içerisinde bulunduğu bölgenin yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildiren Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, hafta sonu beklenen lodos fırtınasına karşı uyardı.
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi; Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik’in cumartesi günüden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmininde bulundu.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yapış şeklinde olması beklenirken, hafta sonu yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, cumartesi günü bölge genelinde lodos nedeniyle kuvvetli rüzgâr ve fırtına, yer yer kısa süreli fırtına ve yüksek kesimlerde tam fırtınaya karşı uyardı. Cumartesi günü bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının, Pazar gününden itibaren yağışlarla birlikte hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri ve altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@