Hafta sonunda hava nasıl olacak?

Meteoroloji 10-11 Temmuz tarihleri için hava durumu tahmin raporunu açıkladı... Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte detaylar...

HAVA DURUMU 10.07.2021, 08:05
Hafta sonunda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'nın kuzeyi ile Sakarya, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ağrı'nın kuzeyi ve Iğdır'ın batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.


Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı'nın kuzeyi ve Iğdır'ın batısında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, dolu yağışı, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgârın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Eskişehir'de hava nasıl olacak?

Eskişehir'de 10 Temmuz Cumartesi ve 11 Temmuz Pazar günlerinde hava az bulutlu ve açık olacak... Hafta sonu için beklenen en yüksek ve en düşük sıcaklık değerleri ise şu şekilde:

Kütahya'da hava nasıl olacak?

Kütahya'da hava hafta sonu hava parçalı bulutlu olacak.

Bursa'da hava nasıl olacak?

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@