banner163

Kütahya'ya yılın ilk karı yağdı

Kütahya'ya yılın ilk karı yağdı... Sürücüler o yollarda zorlandı...

HAVA DURUMU 01.12.2021, 13:41 01.12.2021, 14:52
Kütahya'ya yılın ilk karı yağdı

 Kütahya'nın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü.

Kent merkezi yakınlarındaki Boyalı Dağı kar yağışıyla beyaza büründü. Domaniç ilçesindeki bin 500 metre rakımlı Kocayayla mevkisinde kar yağışı etkili oldu.

Domaniç-İnegöl yolunda kar yağışı ve yoğun sis, ulaşımı olumsuz etkiledi. Hazırlıksız yola çıkan sürücüler ise zor anlar yaşadı.

Murat Dağı'nda 10 santimetre kar 

Gediz ilçesindeki Kütahya ile Uşak'ın doğal sınırını oluşturan ve kayak merkezinin bulunduğu 2300 metre rakımlı Murat Dağı'nda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Simav ve Gölcük mesire alanı da beyaza büründü 

Kütahya’nın Simav ilçesine mevsimin ilk karı yüksek kesimlere yağdı. Gece başlayan kar yağışı ile ilçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan bin 450 rakımlı Gölcük Mesire alanı beyaza büründü. Kar manzaralı Gölcük Taş Konak evleri kartpostallık görüntüler oluşturdu. Yağmur ve fırtınanın etkili olduğu ilçe merkezinde kar yağışı görülmezken, yağışlar kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan çiftçileri sevindirdi.

Türkmen Dağı da beyaza büründü 

Kütahya'nın bin 826 rakımlı Türkmen Dağı'nda mevsimin ilk karı, güzel görüntüler oluşturdu. Lüftiye Köyü Muhtarı Rasim Altıntaş, yağışın gece başlayın ve sabaha kadar devam ettiğini, dağın zirvesinde ise kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığını ifade etti. Altıntaş, "Kütahya'nın en yüksek dağlarından olan Türkmen Dağı beyaz gelinliğini giydi. Mevsimin ilk karı bereket getirdi. İnşallah arkası gelir" diye konuştu. Altıntaş, Türkmen Dağı'ndaki orman işçilerinin kara rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ettirdiğini dile getirdi. Altıntaş, bin 826 rakımlı Türkmen Dağı'nın bünyesinde başta devasa çam ağaçları olmak üzere bir çok ağaç türünü bünyesinde barındırdığını kaydetti.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@