Meteoroloji'den 17 il için fırtına uyarısı!

Meteoroloji bugün 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. İşte MGM 5 günlük hava durumu raporu...

HAVA DURUMU 21.11.2022, 13:06 21.11.2022, 15:04
Meteoroloji'den 17 il için fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, batı bölgelerde etkili olmaya devam eden kuvvetli lodosun Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden bu geceden itibaren yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarı kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısının ardından, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekildiği bildirildi.

16 il için sarı 1 il için turuncu kodlu uyarı 

MGM tarafından Aydın, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak ve Yalova için sarı kodlu uyarı verilirken, Balıkesir için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kod nedir?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir anlamı taşır. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Saat verip uyardı

Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın gece saat 01.00'da itibaren başlayıp, bugün akşam saat 20.00'a kadar süreceğini belirtti.

Fırtına uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara'da rüzgarın bugün (20.11.2022) akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir" denildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@