Meteoroloji'den Eskişehir için uyarı geldi

Eskişehir ve çevresi yağışlı havanın etkisi altında... Meteoroloji'den Eskişehir ve çevresi için uyarı geldi.

HAVA DURUMU 08.08.2022, 20:26 09.08.2022, 11:46
Meteoroloji'den Eskişehir için uyarı geldi

Eskişehir’de akşam saatlerinde başlayan ve kısa bir süre devam eden şiddetli sağanak yağış, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünün uyarılarının ardından, Eskişehir’in kent merkezinde akşam saatlerine doğru sağanak yağış etkili oldu. Güneşli havanın ardından bastıran yağış, günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Yolda ilerleyen sürücüler ve yayalar yağmurla birlikte zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina altlarına saklanarak yağıştan korunmaya çalıştı.

Esnaf ise, dışarıdaki ürünlerini yağmurdan korumak ve su baskınlarını önlemek için yoğun mesai harcadı. Yoğun yağmurla birlikte bazı bölgelerde sel yaşandı. Yollarda oluşan su birikintilerinden dolayı araçlar trafikte güçlükle ilerledi. Öte yandan şehir genelinde yağışlı hava etkisini yer yer sürdürüyor.

Eskişehir ve çevresinde şiddetli sağanak yarın da devam edecek 

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü verilerine göre bugün akşam saatlerinde ve yarın sabah saatlerinde bölge genelinde sağanak yağış bekleniyor.
Dün akşam saatlerinde Eskişehir’de görülen sağanak yağış, bugün de etkili oldu. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre, Eskişehir'de yağışlı havanın akşam saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olması bekleniyor. Kent merkezinde ve ilçelerde beklenen sağanak yağışın, yarın sabah saatlerinde de etkilil olacağı tahmin ediliyor. Sağanak yağışa yer yer gökgürültülü sağanak yağışın eşlik etmesi bekleniyor.
Ayrıca bölgede yer alan Kütahya, Bilecik ve Bursa'da da hem kent merkezlerinde hem de ilçelerde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@