Meteoroloji'den yangın bölgesine kötü haber!

Meteoroloji 30 Temmuz 2021 Cuma günü için hava durumu raporunu yayımladı... Yangınla boğuşan Akdeniz'e kötü haber geldi...

HAVA DURUMU 30.07.2021, 08:00 30.07.2021, 08:25
Meteoroloji'den yangın bölgesine kötü haber!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Tokat, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin (5-8 derece) üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli(40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Antalya'da hava nasıl olacak?

Yangınların devam ettiği Antalya'da hava sıcaklığı ve rüzgar da söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Bugün lodos beklenen Antalya'da hava sıcaklığı da 43 dereceyi bülacak.

Manavgat'ta 1 hafta boyunca yağış yok

Meteoroloji'den alınan verilere göre Manavgat'ta önümüzdeki 1 haftada da yağış beklenmezken hava sıcaklığı ve lodos da etkisini hissettirmeye devam edecek. 

Eskişehir'de hava nasıl olacak?

Eskişehir'de hava az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklıkalrın öğle saatlerinde 34 dereceye ulaşması bekleniyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@