Meteoroloji uyardı: Bugün başlıyor! Bu yazın en sıcak günleri olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı... Sıcak hava dalgası bugünden itibaren yurdu etkisi altına alacak... Eskişehir'de hava nasıl olacak? İşte 15 Temmuz 2021 Perşembe günü hava durumu...

HAVA DURUMU 15.07.2021, 07:55 15.07.2021, 08:09
Meteoroloji uyardı: Bugün başlıyor!  Bu yazın en sıcak günleri olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre sıcak hava dalgası bugünden itibaren yurdu etkisi altına alacak ve bu yazın en sıcak günleri yaşanacak. Hafta sonuna doğru sıcaklıkların daha da artması beklenirken iç kesimlerde hissdeilen sıcaklıkların'ın 40 derecenin; batı kesimlerde ise 50 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Van’ın doğu kesimlerinde kuvvetli, Trabzon ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Van’ın doğu kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Trabzon ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100- 200 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Eskişehir'de hava nasıl olacak?

Eskişehir'de bugün hava parçalı ve az bulutlu olacak. Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde:


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@