Türkiye'nin lodosla imtihanı

Türkiye'nin lodos fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına, başta Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili oldu. 

HAVA DURUMU 30.11.2021, 15:12 04.12.2021, 18:40
Türkiye'nin lodosla imtihanı

Hızı İstanbul'da saate 130 km'ye çıkan lodos birçok yerde çatıları uçurdu. Büyük maddi hasara yol açan lodos fırtınası İstanbul, Zonguldak ve Kocaeli'de 6 can aldı. Çok sayıda vatandaş da yaralandı. 

Lodos fırtınası İstanbul'u savaş alanına çevirdi! İzlemek için tıklayın

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 30 Kasım Salı günü şiddetli lodos nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Lodos fırtınasında kafe böyle uçtu! 

İstanbul'da ayrıca İDO ve Şehir Hatları'nda bazı seferler iptal edildi.

Eskişehir'de çatılar uçtu, faciadan dönüldü

Eskişehir’de şiddetli rüzgâr nedeniyle bir otelin camları çerçeveleriyle birlikte caddeye ve park halindeki bir otomobilin üstüne düştü.

Kuvvetli fırtınada uçan çatı parçaları birçok araçta hasara yol açarken, bu sırada otomobilinin içinde bulunan bir sürücü olayı yara almadan atlattı.

Bursa'da bilanço ağır oldu

Bursa'da 2 gündür etkili olan lodos sebebiyle 45 binanın çatısı uçarken, 64 ağaç devrildi. 80 kilometre hıza ulaşan şiddetli lodos ayrıca 14 tabelayı yerinden sökerken, 84 hafif yapı malzemesini ise etrafa savurdu.

İzmir'de de çatılar uçtu, deniz taştı

İzmir’de etkili olan sarı fırtına sebebiyle Karşıyaka ilçesinde deniz taştı. Deniz sularından tramvay hattını doldurması nedeniyle seferler iptal edildi. Bu arada İzmir’deki tüm deniz seferleriyse olumsuz hava koşulları sebebiyle geçici süreyle askıya alındı.

Çanakkale'de fırtına etkisini sürdürüyor

Çanakkale'de Bozcaada ve Gökçeada'ya bugün yapılması planlanan tüm feribot seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Valilik eğitime bir günlük ara verilmesini kararlaştırdı. 

Konya'da kum fırtınası!

Konya'da kum fırtınası zincirleme kazalara sebep oldu. Konya Ankara Karayolunda çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 8 kişi yaralandı.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@