4 saatte 2 kart arttı... Alarm verildi

4 saatte 2 kart arttı... Turuncu alarm verildi...

HAYAT 12.01.2021, 20:45
4 saatte 2 kart arttı... Alarm verildi

Edirne’de şiddetini artırarak devam eden sağanak yağış sebebiyle birçok araç mahsur kaldı, bazı araçlar da trafikte ilerlemekte güçlük çekti.
Kent merkezinde ana caddelerle oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Su birikintilerinde mahsur kalan araçlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Çökmelerin de yaşandığı yollarda bazı araçlar çukurlara saplandı. Su birikintilerinin yaşandığı caddeleri zabıta ekipleri trafiğe kapattı. Zarar gören araçlar çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Yağış şiddetini artırarak devam ediyor.

4 saatte debisi 2 kat arttı, alarm verildi

Edirne'de etkili olan sağanak yağış sebebiyle 4 saatte debisi 2 kat artan Tunca Nehri'nin taşmasına ramak kaldı. DSİ’nin sarı alarmı bu kez ‘turuncu alarma’ yükseldi.

Edirne'de, 2 gündür etkili olan ve gece itibariyle etkisini arttıran sağanak yağışlar sonrası Tunca ve Meriç nehirlerinin debileri arttı. DSİ verilerine göre, saat 12.00'de Tunca Nehri'nin su debisi Suakacağı İstasyonu'nda 80 metreküp/saniyeye ölçülmesinin ardından 'sarı alarm' uyarısı verilmişti. Tunca Nehri'nin debisi 4 saatte iki kat artarak akşam saatlerinde 165 metreküp/saniyeye ulaştı. DSİ'nin ‘sarı alarmı' bu kez ‘turuncu alarma' yükseldi.

Nehrin Sarayiçi kısmında bulunan köprüsünün taşmasına adeta ramak kaldı. Köprü'nün bazı gözlerinin tıkandığı da görüldü. Sağanak yağış kentte etkili olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@