banner163

71 Evler karıştı! Kazım Kurt ortada yok

Odunpazarı'nda Kazım Kurt'un halen kapalı pazar yeri yapmadığı 71 Evler Mahallesi'nde pazar yeri sorunu pazarcılar ile vatandaşlar arasında büyük gerginlik yaşanmasına neden oldu... Sorunu asıl çözmesi gereken Kazım Kurt ise ortalarda yok!

HAYAT 17.07.2021, 13:50 17.07.2021, 14:15
71 Evler karıştı! Kazım Kurt ortada yok

Eskişehir'de Odunpazarı'nda 71 Evler Mahallesi'nde yaşanan pazar yeri sorunu devam ediyor... Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kapalı pazar yeri yapmadığı mahallede, geçici olarak kurulacağı açıklanan ve belirlenen pazar yerinde ise büyük sıkıntılar yaşanıyor. Odunpazarı Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasındaki tartışmalar vatandaşlara da yansımaya ve mahalle sakinlerini daha da mağdur etmeye başladı. Mahallede kurulacağı söylenen pazarda tezhaglar açılmayınca mahalle sakinleri şaşkınlığa uğradı...  Sorunu asıl çözmesi gereken isim ise Kazım Kurt, ancak vatandaşlar Kazım Kurt'un ortalarda olmamasına tepki gösteriyor... 

Eskişehir’de yaklaşık 2 yıldır semt pazarı kurulmayan 71 Evler mahallesinde yaşayan vatandaşlar alışveriş için çevre mahallelere gidiyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, ilçenin diğer mahallelerindeki gibi yıllardır kapalı pazar yeri kurmadığı 71 Evler'de Odunpazarı Belediyesi’ne yapılan başvurular sonucunda gerekli izinlerin alınmasıyla mahallelerinde semt pazarı bekleyen vatandaşlar ise güne yeni bir şokla başladı. Sabah erken saatlerde Odunpazarı Belediyesi’nin belirlediği pazar alanına gelen vatandaşlar, pazarcı esnafının tezgahlarını açmadığını gördü. Bazı vatandaşlar, Eskişehir Pazarcılar Odası tezgahların açılmasının istenmediğini ileri sürdü. Pazar yeri konusunda Odunpazarı Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasındaki gerginliğin ve uyuşmazlığın sürdüğü iddialar arasında... 



‘Pazar istiyoruz’ diyerek isyan ettiler

Odunpazarı Belediyesi’nin kura çekerek pazarcılara yerlerini dağıttığı, ancak Pazarcılar Odası'nın yapılan kuraya karşı çıktığı, tezgahların açılmasını istemediği iddia edildi. 

Gerginlik arttı... Çevik Kuvvet ekipleri de geldi 

Sabah erken saatte pazarın kurulmasını bekledikleri caddede toplanan 71 Evler mahallesi halkı büyük kalabalık oluşturdu. Zaman zaman gerginliğin yükseldiği pazar yerine Çevik Kuvvet polisleri gelerek güvenliği sağladı. 

Halkın yoğun tepkilerinin ardından giyim, oyuncak, plastik gibi ürünlerin satıldığı tezgahlar açılırken gıda ürünlerinin satışı yapılmadı.

Kazım Kurt ne yapacak? Eskişehir'in en kalabalık mahallelerinden birinde pazar yeri yok! 

Yaşanan bu durum sonrasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un nasıl bir açıklama yapacağı ve ne yapacağı merak konusu. Vatandaşlar, Odunpazarı Belediyesi kapalı ve düzgün bir pazar yeri yapsa bu tür sorunların yaşanmayacağını belirterek, en kısa sürede kapalı pazar yeri yapılmasını istediklerini söylüyor. 

Medya Midas'ı Youtube'da da takip edin... Tek tıkla abone olabilirsiniz 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@