83. kuruluş yıldönümü kutlandı... Ahmet Ataç: Bu geleneğe sahip çıkıyoruz

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Aydınlanma Yolculuğunda Mihenk Taşı Olan Köy Enstitüleri’nin 83. Kuruluş Yıl Dönümü” adlı etkinliğe katıldı.

HAYAT 18.04.2023, 16:48 18.04.2023, 16:53
83. kuruluş yıldönümü kutlandı... Ahmet Ataç: Bu geleneğe sahip çıkıyoruz

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Aydınlanma Yolculuğunda Mihenk Taşı Olan Köy Enstitüleri’nin 83. Kuruluş Yıl Dönümü” adlı etkinliğe katıldı.

Tepebaşı Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği iş birliği ile Köy Enstitülerinin 83. kuruluş yılı dolayısıyla EBB Taşbaşı Kültür Merkezi'nde söyleşi etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Ayhan Türkseven, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eğitimci-Yazar İlyas Küçükcan, ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, eğitimciler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Viyalet Meydanı'nda saygı duruşu, İstiklal Marşı, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve basın açıklaması etkinliğinin ardından gerçekleşen söyleşide Çifteler Köy Enstitüsü mezunu İlyas Küçükcan, eğitimci yazar Dr. Niyazi Altunya ve ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, Köy Enstitüleri’nin ülkeye kazanımlarını katılımcılara aktardı.

Etkinliğe katılan Başkan Ataç da “83. kuruluş yılında Köy Enstitüleri’nin ilerici ve aydınlanmacı geleneğine sahip çıkıyoruz. Tepebaşı Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz Tepebaşı Kent Enstitüsü ile amacımız; Köy Enstitülerinin felsefesi, heyecan ve ruhunu vatandaşlarımıza yaşatmak, cumhuriyetin, aydınlanmanın ateşini yeniden yakmak, ülkemizin geleceğine umut ve ışık olabilmektir. Köy Enstitüleri’nin mimarları Hasan Âli Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’tan, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldığımız sorumluluk ile aydınlık bir ülke için çabalamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile Köy Enstitüleri'nin kurucularını, bu büyük yapıtta emeği olan, hayat veren ve mezun olduktan sonra köyünde ve kasabasında kendisini halkına hizmet etmeye adamış, Köy Enstitüsü çıkışlı bütün öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, hayatta olan öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun bir yaşam diliyorum” dedi.

Köy Enstitülüler ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği yetkilileri de Başkan Ataç’a daima destekçileri olduğu için teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@