Adana'da 5.5'lik deprem!

Adana merkezli 5.5 büyüklüğünde deprem! Deprem çevre illerden de hissedildi ve panik yarattı...

HAYAT 25.07.2023, 09:14 25.07.2023, 10:39
Adana'da 5.5'lik deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Adana’nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

AFAD, Adana’nın kozan ilçesinde saat 08.44’te deprem meydana geldiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 08.44'de Adana'nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 11,27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adana merkez başta olmak üzere Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan da hissedildi.
Panik oluşturan depremle ilgili ekiplerin herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı ile ilgili çalışma yaptığı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bize şu an olumsuz bir bilgi gelmedi. Sadece Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü haberi geldi. Arkadaşlarımız oraya gidiyor. Ağır hasarlı binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yıkılıyor" dedi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer meydana gelen depreme ilişkin, “Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta da büyük korkuya sebep oldu

Yaşanan deprem sonrası, Kahramanmaraş halkı da büyük korku ve panik yaşadı. Büyükşehir Belediyesi personelleri de, deprem sonrası binaları terk ederek cadde ve sokaklara indi. Panik oluşturan depremle ilgili ekiplerin herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı ile ilgili çalışma yaptığı bildirildi. 

Detaylar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@