banner163

Afyonkarahisar'da vefat eden berberler yad edilecek

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Suat Uygur 8 yıl önce yaşanan ve 12 berber esnafının hayatını kaybettiği kazanın yıl dönümünde mevlit okutacaklarını belirtti.

HAYAT 14.09.2022, 10:38 14.09.2022, 10:53
Afyonkarahisar'da vefat eden berberler yad edilecek

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Suat Uygur 8 yıl önce yaşanan ve 12 berber esnafının hayatını kaybettiği kazanın yıl dönümünde mevlit okutacaklarını belirtti.

Başkan Uygur, oda yönetimi olarak 2014 yılında Antalya’ya düzenlenen gezide hayatını kaybeden 12 berber esnafının vefat yıldönümü nedeniyle 14 Eylül Çarşamba günü (bugün) Paşa Camiinde kılınacak sabah namazını takiben mevlid-i şerif okutulacağını açıkladı.

Başkan Uygur “2014 yılında elim bir trafik kazası sonucu vefat eden 12 meslektaşımızı seneyi devriyesinde kendilerini yad edeceğiz” dedi.

Ne olmuştu?

12  berber elim kazada hayatını kaybetmişti... Vefat eden berberler yad edilecek

Antalya'da kontrolden çıkarak şarampolde devrilen tur otobüsünde 2014 yılında 13 kişi öldü, 33 kişi de yaralanmıştı.

Kazanın detayları şöyle:

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'nın üyeleri için düzenlediği Antalya'ya günü birlik geziye katılanları taşıyan otobüslerden biri, Isparta'nın Gölbaşı Mevkii'nde kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Sürücünün direksiyon başında uyuklaması sonucu meydana geldiği ileri sürülen kazada 13 kişi öldü, 6'sı ağır 33 kişi de yaralandı. Kazanın hemen ardından yoldan geçen bir vinçle yan yatan otobüs kısa sürede kaldırılarak çok sayıda yaralının kurtarılması sayesinde, ölü sayısının artmasını önledi.

"Şoför uyuyakaldı"

Berberlerden İsmail Dalgıç, "Arkadaşlarımız feci şekilde can verdi" derken, Ramazan Kale ise, "Biz uyuyorduk. Bağırtıya uyandık. Arkadaşlarımızı taşıyan otobüs kaza yapmış" diye konuştu.

Kafiledeki Sinan Doğraylı yönetimindeki 03 VY 403 plakalı otobüs, saat 04.55'te Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki Gölbaşı Mevkii'nde iddiaya göre sürücünün uyuklaması sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, içerisinde 46 kişi bulunan otobüsün sürücünün de aralarında bulunduğu 13 kişi öldü, 6'sı ağır 33 kişi de yaralandı.

Kaza yerine Antalya, Burdur ve Isparta'dan çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılardan 21'i Bucak, 10'u Isparta ve 2'si de Antalya'daki hastanelere götürüldü. Kafiledeki diğer otobüs ile minibüs ile kazanın ardından Afyonkarahisar'a döndü.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@