Ağaçlar devrildi... Çatılar uçtu... Lodos hayatı felç etti

Saatte 70 kilometreyi bulan şiddetli lodos etkili oldu. Bazı yapıların çatısı uçarken bazı ağaçları da yerinden söktü...

HAYAT 09.02.2021, 07:19 09.02.2021, 07:46
Ağaçlar devrildi... Çatılar uçtu... Lodos hayatı felç etti

Bursa'da 70 kilometre hızla esen şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Kimi yerde ağaçlar devrilirken bazı evlerin de çatıları uçtu.

Bağlarbaşı Mahallesi, Şenol Şentürk sokak üzerinde 5 katlı binanın çatısı 70 kilometre hızla esen rüzgarın etkisiyle uçtu. Rüzgarın etkisiyle uçan çatı Vatan caddesi'ne düştü. Gürültünün etkisiyle sokağa dökülen vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede gelen ekipler geniş güvenlik kapsamı alırken, itfaiye düşen çatıyı kaldırmak için çalışma başlattı.

Film gibi izlediler

Uçan çatı elektrik direğinin tellerini de koparırken cadde bir süre trafiğe kapatıldı. Sokağa dökülen vatandaşlara polis ekipleri sık sık evlerine geçmeleri için uyarıda bulundu.
Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından çatı yol üstünden kaldırılırken, trafik yeniden normale döndü. Mahalle sakinleri gürültünün etkisiyle sokağa dökülürken, polis ekipleriyse sık sık uyarıda bulunarak evlerine gitmeleri için uyarıda bulundu.



Bina sahibi Mustafa Dilek, ''Bir anda yerimden fırladım çatı ters takla attı, elektrik telini kopardı. Bayağı korktum ellerim filan titredi. Çatıdaydım o sırada çay içiyordum. Vidalar yerinden kopmaya başladı fırtına ile o sırada kapanarak yüzümü korudum. Bir anda rüzgar geldi rahat 50 metre çatıyı 2 sokak arkaya uçurdu" dedi.

Bahçedeki ağaç devrildi

Öte yandan Osmangazi İlçesi Çekirge caddesi üzerinde meydana gelen olayda da şiddetli rüzgarın etkisiyle otel bahçesindeki ağaç gece saat 02:00 sıralarında yola devrildi. Çevredeki vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Devrilen ağaç iş makinesiyle yoldan kaldırıldı.

.

Polis ekipleri, ağacın kaldırılma çalışmaları sırasında trafiği bir süre kapattı. Ağacın kaldırılma işlemi tamamladıktan sonra trafik normale döndü.

Bursa Deniz Otobüsleri’nin (BUDO) da bazı seferleri iptal edildi

BUDO’nun da internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, saat 15.50 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu-Bursa ve 07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferlerinin iptal edildiği bildirildi.
Şehir Hatları seferlerinin bazıları da olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edildi

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@