Ahmet Ataç kadın meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldi

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Tepebaşı Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri ve Eskişehir’in kadın muhtarları ile bir araya geldi.

HAYAT 08.03.2023, 16:06 09.03.2023, 16:17
Ahmet Ataç kadın meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldi

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Tepebaşı Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri ve Eskişehir’in kadın muhtarları ile bir araya geldi. Başkan Ataç, “Her şeye rağmen bizler kadınlarımızı, adalet arayışımızın ön planına alıyoruz. Özgür ve eşitçe yaşam için çabalarımız devam edecek” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Tepebaşı Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri ve Eskişehirli kadın muhtarlar ile kahvaltı programında buluştu.

Etkinliğe, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve Tepebaşı Belediyesi’nin deprem bölgesine yaptığı yardımlara teşekkür etmek amacıyla kente gelen Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan da katıldı.

Başkan Ataç: Özgür ve eşitçe yaşam için

Başkan Ataç burada yaptığı konuşmada, “Sevgili Ali Başkan ile deprem bölgesinde de beraberdik. Orada yaptığımız çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletmek üzere yanımızda, tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Öte yandan hafta sonu Hatay’a da mobil diş kliniği aracımızı ulaştırdık. Bölgede sıkıntılar çok büyük ama yaralar zamanla sarılacak. Bugün bir de büyük acımız var, Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu ne yazık ki şehit düştü, kendisine rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Siz kadınlar son 20 yılda hakikaten çok zor günler geçirdiniz. Kadınlarımız, işçilerimiz, çocuklarımız da öyle. Kadınlar, Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli bir rol üstlendi. Nezahat Onbaşı, Şerife Bacı, Halime Çavuş, Halide Onbaşı, Tayyar Rahmiye, Gördesli Makbule, Kara Fatma ve daha nicelerini rahmet ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyet ilan edildikten sonra ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934’te birçok medeni ülkenin yapamadığını başararak kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanıdı. O, kadınlarımızı daima baş üzerinde tutuyordu. Sonrasında kadınlarımız ötelendi ve neticesinde son 20 yılda artan şiddet, hukuksuzluk olayları kadınlarımızı kurban etti. Çalışma hayatında da kadınlar haksızlığa uğradı, sosyal güvenceden yoksun bırakıldılar. Bazı mertebeler kadınlara layık görülmedi, bir de üstüne İstanbul Sözleşmesi’ni iptal ettiler. Bu da çok büyük bir olumsuzluk. Her şeye rağmen bizler kadınlarımızı, adalet arayışımızın ön planına alıyoruz. Özgür ve eşitçe yaşam için çabalarımız devam edecek. Önümüzdeki Mayıs ayından sonra İstanbul Sözleşmesi’nin de hayata geçeceğine inanıyorum. Şiddet sonucu yaşamını yitiren tüm kadınlarımızı da rahmetle anıyorum” sözlerini kullandı.

“Kadınlarımız çok büyük zorluklar ve zahmetler çekiyor”

Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan ise “Geleceğimizi dizayn eden ve sürdüren, gelecek nesillerimizi yetiştiren saygıdeğer hanımefendilerin günlerini kutluyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Kadınlarımızın ne kadar önemli olduğunu geçmişten bugüne çok iyi anlıyoruz. Geçmişte verdiğimiz savaşlarımızda, pandemide ve son olarak depremde de bunu çok iyi gördük. Kadınlarımız çok büyük zorluklar ve zahmetler çekiyor, bunu bizzat gördüm. Tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum. Gaziantep’teki tek CHP’li belediye başkanı olarak ben de büyük sorumluluk hissederek göreve, insanlarımıza yardıma koştum. Depremin ikinci günü Tepebaşı Belediyemizin aşevini gördüğümde o kadar duygulandım ki anlatamam. Başkanıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Milletvekili Süllü: Hakkımızı helal etmiyoruz

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise “6 Şubat depremlerinden sonra artık hiçbir şey aynı değil, en çok da kadınlar için. Yıllardır konuşuyoruz, kadınlarımızın istihdamda, siyasette yer alamamaları gibi sorunlar var. Ayrıca her yıl artan kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz vakalarını yakından takip ediyoruz. 6 Şubat sonrasında ise sorunlarımız daha da ağırlaştı. Kadınlarımız barınma, hijyen, sağlık hizmetlerine erişme gibi sorunlar yaşıyor. Ben de 17 gün deprem bölgesindeydim ve tanıklık ettim. Hala sorunlar bitmiş değil, çadır istekleri, okul yerleştirme, gıda talepleri devam ediyor. Bu depremde emeklerinin savrulup gittiğini gördü kadınlarımız. Bu acı günleri unutturmama kararlılığı ile hareket etmeliyiz. CHP’li kadın milletvekilleri olarak bir bildiri hazırladık ve ne helallik isteyenlere hakkımızı helal ediyoruz, ne de bize kader diye yutturmaya çalışanlara inanıyoruz. Bu geçmişten günümüze gelen sorumsuzlukların bir sonucu. Tabloyu böyle ağırlaştıran liyakatsiz kadrolar, yeteneksiz insanlar ve içi boşaltılan kurumların payı var. İşte gördük hepimiz, Kızılay bile çadır sattı. Onun için çok açık ve net, hakkımızı helal etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç program sonunda katılımcı kadınlara karanfil takdim etti. Meclis üyeleri ve muhtarlar da kadına verdiği değerden dolayı Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@