Ahmet Ataç'tan 2 Eylül mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

HAYAT 01.09.2021, 14:27 01.09.2021, 14:30
Ahmet Ataç'tan 2 Eylül mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 2 Eylül’ün yıl dönümü mesajında, “19 Mayıs 1919'da Samsun'da yanmaya başlayan meşale, aydınlık ve güzel günlere inanmış bir liderin ve bağımsızlık isteyen ulusumuzun yolunu aydınlatmıştır.

Eskişehir, Milli Mücadele döneminde, emperyalizme karşı vatanını savunan Anadolu halkının kaleleri arasında yer almıştır. Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşu, Büyük Taarruz ile başlayan ve zafere giden yolun anahtarı olmuştur.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, o dönem Eskişehir için şu ifadeleri kullanıyor; "Eskişehir’i ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Milli mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve büyük cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye çok geniş yardımlarda bulunmuşlardır. Gördüğüme göre halk aydın ve faaldir. Toprak verimlidir. Az zamanda zayiatı telafi ve fedakârlıklarıyla iftihar edecektir.”

Ne mutlu bize ki aradan geçen 96 yılda, Eskişehir, çağdaş şehir standartlarını yakalayarak ulusal ve uluslararası alanda adından sıkça söz ettirmiş, dayanışma, barış ve hoşgörü içinde yaşamayı kent kimliğinin bir parçası haline getirmiştir.

2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşı'mızın önderi, çağdaş ve demokratik Cumhuriyet'imizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bağımsızlık yolunda gözlerini kırpmadan canlarını veren tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Tüm hemşehrilerimin bu anlamlı gününü kutluyor, esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@