Alevler geceyi gündüze çevirdi... 30 milyon liralık balyalar kül oldu

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde meydana gelen yangında mısır sapı balyalarının yanmasıyla gece adeta gündüze döndü. Yaklaşık 6 saat boyunca süren yangının sonucunda 25 bin ton mısır sapı balyası kül oldu.

HAYAT 17.09.2022, 08:14 17.09.2022, 08:22
Alevler geceyi gündüze çevirdi... 30 milyon liralık balyalar kül oldu

Olay, Adana’nın İmamoğlu ilçesinde meydana geldi. Mısır sapı balyalarının yanmasıyla gece adeta gündüze döndü.

Yaklaşık 6 saat boyunca süren yangının sonucunda 25 bin ton mısır sapı balyası kül oldu. 

Yangın nedeniyle zararın 30 milyon lirayı bulduğu ileri sürüldü. Öte yandan Jandarma ekiplerinin yangının çıkış nedenine yönelik araştırma yaptığı öğrenildi.

Geceyi gündüze çevirdi! 30 milyon liralık balyalar alev alev yandı

Yangın, saat 16.00 sularında İmamoğlu ilçesi Ayvalı Mahallesi'nde başladı. Yaklaşık 6 saattir süren balya yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan görüntülendi.

Özel bir firmaya ait olduğu öğrenilen mısır sapı balyalarının termik santrallere yakıt olarak verilmek üzere hazırlanıp istiflendiği belirtilirken ilk belirlemelere göre 25 bin ton mısır sapı balyasının yandığı iddia edildi.

AW714668_05

30 milyon liralık zarar

Zararın şu ana kadar 30 milyon TL’yi bulduğunu aktaran bir firma görevlisi söndürme çalışmalarının sürdüğünü zararın çok büyük boyutta olduğunu söyledi.

AW714668_01

Yanmayan balyalar kurtarılmaya çalışıldı

Bölgede yangından zarar görmemiş olan mısır sapı balyaları tırlara yüklenerek kurtarılmaya çalışılırken AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olumsuz bir duruma karşın nöbeti söndürüyor. Jandarma ekipleri yangının çıkış nedenine yönelik araştırma yapıyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@