Ali Ulu: 200 öğrencilik yurt yapılacak

Odunpazarı'nda Gültepe'de belediyenin yıllardır yeşil alan olarak bıraktığı bir alana tesis yapılması gündeme gelmiş, bölgedeki bazı vatandaşlar buna tepki göstermişti... Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ulu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu... 

HAYAT 26.04.2021, 16:44 26.04.2021, 16:56
Ali Ulu: 200 öğrencilik yurt yapılacak

Odunpazarı'nda Gültepe Mahallesi'nde Odunpazarı Belediyesi tarafından yıllardır yeşil alan olarak tutulan bir alana Odunpazarı Belediyesi'nin Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile birlikte bir tesis yapma projesi gündeme gelmiş, bölgede oturan bazı vatandaşlar yıllardır çocukların oyun alanı olan yeşil alanda yapılaşma olmasını istemediklerini, tesis için başka bir yer bulunup çözüm üretilmesini istediklerini söylemişti. Konuyla ilgili Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ulu da açıklamalarda bulundu. 

Ali Ulu: 200 kişilik bir kız öğrenci yurdu olacak 

medyamidas.com'a konuşan Ali Ulu, "Söz konusu bölgede Odunpazarı Belediyesi daha önce kreş yapmak istiyordu. Ancak vatandaşlar evlerinin önü kapacank diye karşı çıkmışlar. Bahse konu alan aslında yıllardır belediye hizmet alanı, yeşil alan veya park alanı değil. Çevresinde imar planlarında da görülen başka yeşil alanlar var. Belediye çöp dökülmesin diye orayı yeşillendirmiş, ama ağaç da dikilmemiş. Vakıf olarak pandemi öncesinde yaklaşık 500 öğrenciye Cem Evimizde kurslar veriyorduk. Ancak yer sıkıntımız vardı. Geçici süreyle Erdal İnönü Halk Merkezi'nde cumartesi - pazar günleri bize tahsis edilmişti, kurslarımız devam ediyordu. Vakıf olarak bu bölgede bir araştırma yaptığımızda uygulamak istediğimiz proje için en uygun yerin bu alan olduğunu gördük ve belediyeye bir talepte bulunduk. Burada amacımız, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin barınabileceği 200 kişilik bir kız öğrenci yurdu ve eğitim birimlerinin de yer alacağı bir bina yapmak" dedi. 

"800 metrekarelik alana yapılacak"

Ali Ulu, "Yetkili makamlarla da görüşüldü, izin ve onaylar alındı. Odunpazarı Belediyesi ile protokolümüzü yaptık. Sadece Kaymakamlıktan onay gelmesini bekliyoruz. Yapılacak projenin masraflarını biz karşılayacağız, belediye de 29 yıllığına bize tahsis edecek. O bölgede yeşil alan kaybı yaşanmayacak, çünkü park alanı ve başka yeşil alanlar da var. Bu bölgede sadece birkaç kişinin karşı çıkması ile kamu yararına olduğunu düşündüğümüz bu projeye engel olunmaması gerektiğini düşünüyoruz. Taban inşaatı 800 metrekare olacak. Altında bir kreş ve eğitim birimleri olacak, üzerinde 200 kişilik kız öğrenci yurdu bulunacak. Bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz ve bölgedeki birçok vatandaşımız da destekliyor, istiyor. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızın da destek olacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@