Almanya'daki selde can kaybı 58'e yükseldi

Almanya'nın batısında gerçekleşen selde can kaybı sayısı 58'e yükseldi... Selde hayatını kaybedenlere Dışişleri Bakanlığı taziye mesajı gönderdi...

HAYAT 15.07.2021, 21:56
Almanya'daki selde can kaybı 58'e yükseldi

Almanya'nın batısında bulunan Rheinland-Pflaz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında can kaybı 58'e yükseldi.

İki eyaletin birçok bölgesinde sel ve su baskınlarından dolayı evlerin çöktüğü, cadde ve sokakların sular altında kaldığı, birçok evin de çökme tehlikesinin bulunduğu kaydedilirken, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor...

Dışişleri Bakanlığı'ndan taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın batısında meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın batısında meydana gelen sel felaketi hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Almanya'nın batısında meydana gelen sel felaketinde 40’tan fazla kişinin hayatını kaybettiği, 70'i aşkın kişinin de kaybolduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Almanya Federal Cumhuriyeti halkı ile Hükümetine içten taziyelerimizi sunuyor, kaybolanların en kısa sürede salimen kurtarılmalarını temenni ediyor, yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@