Anadolu Üniversitesi 15 Temmuz kahramanlarını unutmadı

Anadolu Üniversitesi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’da teşebbüs ettiği darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve gazilerini unutmadı.

HAYAT 15.07.2023, 14:39 15.07.2023, 14:46
Anadolu Üniversitesi 15 Temmuz kahramanlarını unutmadı

Anadolu Üniversitesi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’da teşebbüs ettiği darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve gazilerini unutmadı.

Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma programına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Betül Demirci ve Prof. Dr. Süleyman Sözen, Genel Sekreter Prof. Dr. Ethem Esen, Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikteçok sayıda öğretim elemanı,personelve öğrenci dekatılım gösterdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, 15 Temmuz Şehitleri için Anadolu Üniversitesi Camii İmam Hatibi Salih Koçyiğit’in okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dua ile devam etti.



“Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere hatırlatmak için buradayız”

15 Temmuz’un, Türk milletinin bağımsızlığına kastedenlerin hiçbir koşulda emellerine ulaşamayacaklarını tüm dünyaya destansı bir mücadeleyle bir kez daha ilan ettiği gün olduğuna dikkat çeken Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Çanakkale Savaşı ve İstiklal Harbinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da milletin tek vücut olarak vatanın bütünlüğüne kastedenlere geçit vermediğini belirtti. Rektör Erdal sözlerine şu şekilde devam etti:

“Cumhuriyet tarihimizin önemli kırılma noktalarından birisi olan 15 Temmuz, milletimizin; milli irade ve demokrasi dışında hiçbir gücü tanımadığının da somut bir göstergesidir. Bu yönüyle 15 Temmuz aynı zamanda vatanımızın bütünlüğüne, milli birliğimize alçakça kasteden FETÖ, PKK ya da adı ne olursa olsun hiçbir terör örgütü ve iş birlikçisinin başarılı olamayacağını, ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine kararlılıkla ilerlemekten alıkoyamayacağını göstermiştir.7. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu yıl, bağımsızlık inancı ile demokrasimize sahip çıkan şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak, bu hain girişimi unutturmamak ve gelecek nesillere hatırlatmak için buradayız."


“Karanlık geceyi aydınlığa kavuşturanları rahmet ve minnetle anıyoruz”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Şehitlerimizin aziz hatıralarıyla kurulmuş bu cennet vatanı ilelebet yaşatmak için bilimin ışığında vatanına ve milletine, değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek için durmadan çalışacağız. Bu duygularla aziz milletimizin birliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve devletimizin bekası için bu karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan ve bu uğurda gözünü kırpamadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize ve tüm milletimize şükranlarımı sunuyorum. “
Program, ‘15 Temmuz Demokrasinin Direniş Gecesi’ konulu belgesel filmin gösterimi ile devam etti. Program sonrasında Öğrenci Merkezi fuaye alanına kurulan ‘Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi’ adlı fotoğraf sergisi katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

Düzenlenen anma programının ardından ‘15 Temmuz Türkiye’nin Demokrasi Serüveni’ çevrim içi konferansı gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Şahin’in üstlendiği konferansta konuşmacı olarak ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Savaşan yer aldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@