Anadolu Üniversitesi'nde dünya festivali gibi şenlik!

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi'nde bahar şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinlik "dünya festivalini" aratmadı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, gençler müzikle, dansla ve kültürel etkinliklerle doyasıya eğlendi.

HAYAT 17.05.2022, 07:12 17.05.2022, 07:36
Anadolu Üniversitesi'nde dünya festivali gibi şenlik!

Eskişehir'de üniversitelerin pandemi döneminde hasret kaldıkları bahar şenlikleri kapsamında özel etkinlikler devam ediyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşen renkli etkinlerin yanı sıra Anadolu Üniversitesi'nde de bahar şenlikleri kapsamında “Uluslararası Kültür Günü" düzenlendi. Yabancı öğrencilerin de yoğun katılım gösterdiği etkinlikler "Dünya festivalini" aratmadı... 

30'dan fazla ülkeden yüzlerce öğrenci katıldı

Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi ve Anadolu Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kulübü tarafından 2021-2022 Bahar Dönemi Şenlikleri kapsamında düzenlenen “Uluslararası Kültür Günü”, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde gerçekleştirildi.

30’dan fazla ülkeden gelen öğrencilerin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Kültür Günü’ne Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Bilge Kağan Özdemir ile çok sayıda öğretim üyesi, uluslararası ve yerli öğrenciler katıldı. 

Rektör Prof. Dr. Erdal da öğrencilere eşlik etti... "Uluslararası öğrenci sayımız iki katına çıktı"

Uluslararası Kültür Günü’nde kurulan stantlarla öğrencilerle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal şunları söyledi: “Her geçen yıl üniversitemizde eğitim alan uluslararası öğrenci sayımız giderek artıyor. Geçen yıldan bugüne uluslararası öğrenci sayımız iki katına çıktı. Bu kapsamda uluslararası öğrencilerimizle böylesine güzel ve coşkulu etkinliklerle bir arada olmak bizim için mutluluk verici.”

Prof. Dr. Özdemir: “Bugün öğrencilerin günü, sözü onlara bırakıyoruz"

Uluslararası Kültür Günü’nün açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Bilge Kağan Özdemir ise şunları söyledi: “Uluslararası Kültür Günü’nde, farklı birimlerin ve farklı kurumların katkısıyla hep bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün öğrencilerin günü, sözü onlara bırakıyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Müzik ve dansla doyasıya eğlendiler 

Gün boyunca devam eden Uluslararası Kültür Günü etkinliklerinde; Radyo A DJ performansları, uluslararası öğrenciler tarafından düzenlenen dombra, bağlama, Malavi rap, şiir, Afganistan ve ESN Anadolu gitar dinletileri, Uluslararası İlişkiler Birimi: Arjantin Tango Gösterisi, Halk Bilimleri Araştırma Merkezi Anadolu Müzik Topluluğu Konseri, Kafkas, Afganistan, Endonezya ve Tanzanya'ya özgü dans gösterileri sergilendi.

Geleneksel lezzetler de tanıtıldı 

Geleneksel kıyafet defilesine yer verilen etkinlikte, öğrenciler tanıtım stantlarında ise ülkelerine özgü lezzetlerin ikramını gerçekleştirdiler.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@