Anadolu Üniversitesi ve TÜBİTAK özel gereksinimli bireylerin yanında

Anadolu Üniversitesi koordinatörlüğünde TÜBİTAK destekli özel gereksinimli bireylere yönelik destek programı...

HAYAT 13.05.2022, 10:27 13.05.2022, 10:41
Anadolu Üniversitesi ve TÜBİTAK özel gereksinimli bireylerin yanında

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından özel gereksinimli bireyler kapsamında bilimsel uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla oluşturulan “4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı”nın tanıtımı yapıldı.

TÜBİTAK tarafından geliştirilen; toplumda bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilmesini amaçlayan, “Bilim ve Toplum Destek Programları” kapsamında özel gereksinimli bireylere yönelik yeni bir program oluşturuldu.

Özel gereksinimli bireylere her açıdan destek sağlanacak

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken ve Gelişimsel Araştırma Birimi Sorumlusu Arş. Gör. Dr. Erkan Kurnaz’ın koordinatörlüğünü üstlendiği, TÜBİTAK çalışanlarından oluşan akademisyen bir ekip tarafından 8 aylık titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkan “4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı” ile özel gereksinimli bireylerde farkındalık oluşturmak, bu bireylere eğitim ve bağımsız yaşam konularında destek sağlanarak toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmak, özel gereksinimli bireylere hizmet sunan kişiler ve özel gereksinimli bireyler arasında bilimsel uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamak hedefleniyor.

Proje çağrısı hakkında detaylı bilgi tubitak.gov.tr/tr/duyuru/4008-ozel-gereksinimli-bireylere-yonelik-kapsayici-bilim-ve-toplum-uygulamalari-destekleme-programi web adresinden alınabilir.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@