Anadolu Üniversitesi'nin radyosu yeni programlarıyla dinleyicilerle buluşuyor

Radyo A yeni programlarıyla dinleyicileriyle buluşuyor.

HAYAT 12.01.2023, 14:46 12.01.2023, 14:56
Anadolu Üniversitesi'nin radyosu yeni programlarıyla dinleyicilerle buluşuyor

Radyo A yeni programlarıyla dinleyicileriyle buluşuyor.

Anadolu Üniversitesi radyosu Radyo A, yeni yayın döneminde yenilenen kadrosu ve yeni programlarıyla dinleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. Radyo A, yeni yayın döneminde, geçen yıllara oranla yenilenen kadrosu ve yeni programlarla çeşitlenen yayın akışıyla dinleyicileriyle buluşuyor. 

İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Radyo A Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin Radyo A’nın yeni dönemde programlarının ve kadrosunun büyük ölçüde yenilendiğini vurgularken, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Öğr. Gör. Nebiye Özaydemir ise zorlu bir eğitim sürecinden sonra özveriyle çalışan 27 kişinin bahar ve yaz aylarında eğitimlerini tamamlayarak, Radyo A’nın kadrosuna katıldığını belirtti. Radyo A Müzik Direktörü Oğuzhan Yılmaz ise, “Radyo A’nın çok özel bir dinleyici kitlesi var. Biz de özel programlarımızla farklı müzik türlerine yer verip Radyo A’yı müzikal anlamda daha da zenginleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Program ve Kültür Sanat Direktörü Elif Yılmaz, “Her radyo dinleyicisinin kendi beğenisine göre programlar bulabileceği yeni dönemde pek çok yeni program dinleyicisiyle buluşuyor ve buluşacak.” İfadelerini kullandı. Bu yeni programlarla beraber, Rektörümüz Sorularınızı Yanıtlıyor, Rock Merkez, Cerebrock ve Electron gibi geçen yıl dinleyicilerle buluşan pek çok program da yayın akışı içerisinde yerini alıyor.

Radyo A’da yayınlanan programların isimleri ve içerikleri ise şu şekilde:

Hayat Akarken: Hayat baş döndürücü bir hızla akıyor. Peki, siz bu akışın neresindesiniz? İçinde yer almak isteyenler için ‘Hayat Akarken’ kültür sanata dair her şeyle Radyo A’da, hafta içi her sabah 9.00’da Elif Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu bir program.

Misafir Odası: Öğretim üyeleriyle, kampüse üniversite dışından ve şehirden gelen konuklar ve uzmanlarla karşılıklı sohbetlerin gerçekleştirildiği ve ele alınan konuyla ilgili olarak öğrencilerin, üniversite çalışanlarının ve şehirdeki tüm dinleyicilerin bilgilendirildiği bir programdır.

Sağlık Rehberi: Sağlığa dair pek çok sorunun Uzmanı tarafından yanıtlandığı Eczacılık Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Sinan Özer’in hazırlayıp sunduğu program

Fakülte Kapısı: Sadece üniversite içindeki öğrenciler değil, ayrıca kentteki lise son sınıfta okuyan öğrencilerin ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin aileleri için de bilgilendirici, yönlendirici bir program olarak dinleyicilerle buluşuyor. Bölümler, fakülteler, dersler ve iş imkânları gibi alanlarda tercih yapma sıkıntısı yaşayan öğrenci ve ebeveynler içinde ilk kaynaktan bilgiye ulaşılıyor.

Cerebrock: Beyin kıvrımlarınıza hitap eden program CerebRock ile dünden bugüne rock evrimi her pazartesi saat 22:00’de Radyo A’da.

Rock Merkez: Rock müziğe dair her an her şeye tanık olabileceğiniz program Rock Merkez her Çarşamba Saat 22.00’de dinleyicilerle buluşmaktadır.

5. Peron: Türkçe müziğin en özgün akımı Anadolu Pop’un 60’lı ve 70’li yıllara damga vuran en güzel melodilerini duyduğunuz program.

Kasetçalar: Unutulmayan anılar 90’ların unutulmayan Türkçe şarkılarıyla Kasetçalar her perşembe saat 17.00’de Radyo A da. 

Electron: Her Salı saat 23.00’de Cüneyt Dalyan’nın arşivinden plaklar dönüyor.

Gölgeler: Her Çarşamba saatler 21.00’i gösterdiğinde indie, indie folk, indie rock ve minimalist müzik türünü ele alan Oğuzhan Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu Gölgeler programı Radyo A’da. Çünkü Özgürlük müzikte, müzikse gölgelerde saklı. 

60 Dakika Blues: “Program 60 dakika, blues ömür boyu sürer” sloganıyla BB King’den Steve Ray Vaughan’a, Koko Taylor’dan Janis Joplin’e kadar blues müziğin efsanelerine kulak verebileceğiniz program 60 Dakika Blues her Pazartesi saat 23.00’de Radyo A’da.

Devr-i Alem: Farklı dünya dillerinden şarkıların yer aldığı Radyo A’nın ödüllü programlarından “Devr-i Alem” her Cumartesi saat 15:00′de Radyo A’da.

Arzuhalci: Adınıza bir dilekçe var! Radyo A’da Arzuhalci her Perşembe saat 20.00’de yazılıp da okunmayan dilekçelerinizi paylaşıyor.

Astral: Dream pop ve elektronika türündeki şarkıların, yıldızlar arasında gezinen seslerin programı Astral, her Salı saat 22.00’de 101.7 Radyo A’da yayınlandı.  

8. Nota: Klasik müziğin ışığının parladığı 8. Nota her Salı saat 13.00’de 101.7 Radyo A’da.

Turuncu Plak: Unutulmaz ritimler ve birbirinden harika klasiklerle “Turuncu Plak” her Pazar saat 14:00′de Radyo A’da dönüyor.

Kampüste Gün Ortası: Hafta içi her gün saat 12.00’de kampüste gerçekleştirilecek etkinliklerin tanıtıldığı “Kampüste Gün Ortası” adlı program 28 Mart Pazartesi günü yayına başlamıştır.

Platform: Türkçe Rock Müziğin kalbinin attığı program Platform her Pazar saat 18.00’de yeniden Radyo A’da yayına başlamıştır.

Devre Arası: Futbola dair her şeyin konuşulduğu program Devre Arası her Salı saat 18.00’de Radyo A’da.

Alt.Geçit: Alternatif evrenlere giden yolumuz Alt.Geçit her Salı saat 21.00’de Radyo A’da.

Karanlıkta Caz: Efsane sesler, doğaçlamalar, yeni isimler Karanlıkta Caz her Salı saat 22.00’de yeniden Radyo A’da yayına başlamıştır.

Cover List: Favori parçaların farklı versiyonlarını dinlediğimiz program Cover List saat 20.00’de Radyo A’da. 

Yıldızlı Bir Gece: Edebiyata yön veren isimlere, hayatlara ve eserlere tanıklık edebileceğiniz program Yıldızlı Bir Gece her Perşembe saat 22.00’de yeniden Radyo A’da yayına başlamıştır.

Bir Eski Şarkı: Geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaran, 70’ler, 80’ler ve 90’ların şarkılarının çalındığı program her Perşembe saat 18.00’de yeniden Radyo A’da yayına başlamıştır.

Türk Kahvesi: Türk Kahvesi deyip geçmemek lazım bazen bir kahvede kaybolursunuz bazen umut bulursunuz için, içinizden geldiği gibi hissettiren Türkçe müziğin en iyilerine kulak vereceğiniz program Türk Kahvesi her Cuma saatler 16.00’da Radyo A’da.

Çatı Katı: Bir kutuya konulup çatı katına kaldırılmış, keşfedilmeyi bekleyen inciler artık Çatı Katı programında. Türkçe şarkılar her Cuma saat 18.00’de Radyo A’da.

Hiperaktif: Techno Deep House, Trans, Dupstep hareketli ritimlerin tek bir adreste buluştuğu program Hiperaktif her cumartesi 22.00’de Radyo A’da.

Night Vision: Her cumartesi saat gece yarısını gösterdiğinde Night Vision hareketli ritimleriyle Radyo A’da.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@