Ankara Büyükşehir'den ulaşıma zam açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ilk Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşıma zam konusunun gündeme geleceğini bildirdi.

HAYAT 06.01.2023, 15:43 07.01.2023, 21:02
Ankara Büyükşehir'den ulaşıma zam açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, UKOME toplantısında toplu ulaşıma zammın gündeme geleceğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, EGO Genel Müdürlüğü otobüslerinde kullanılan 1 metreküp sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) fiyatının, 2019 yılının nisan ayında 1,67 TL iken bugün 20,77 TL’ye yükseldiği belirtildi.

Maliyetin yüzde 1000’den fazla arttığı aktarılan açıklamada, EGO Genel Müdürlüğü'nün 2022 yılı kasım ayı toplam giderinin 382 milyon lira, toplam bilet gelirinin 120 milyon lira, aylık zararının ise 262 milyon lira olduğu kaydedildi.

TAM BİLETİN 9,5 TL OLMASI BEKLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi'nde yakıt maliyetinin düşüklüğü ve çevreci olması nedeniyle CNG’li otobüs filosu kurulduğu anlatılan açıklamada, EGO’da hizmet veren 1863 otobüsün yüzde 84’ünün CNG’li olduğu hatırlatıldı.

Bu konunun otobüs filosundaki yakıt seçeneği açısından sadece Ankara Büyükşehir Belediyesini ilgilendirdiği belirtilen açıklamada, "Şu anda tam bilet 6,5 TL, öğrenci bileti 3,5 TL, öğrenci abonmanı ise aylık 90 TL’dir.

Bu koşullarda tam biletin 9,5 TL, öğrenci biletinin 4,75 TL, öğrenci abonmanının ise aylık sınırsız 140 TL olması ilk UKOME toplantısında gündeme alınacaktır" ifadesine yer verildi.

BOTAŞ'LA CNG DÜZENLEMESİ İÇİN GÖRÜŞÜLECEK

Bu süreçte kamu ulaşımında kullanılan CNG fiyatında vatandaşlar lehine yeni vergi düzenlemesi yapılması için BOTAŞ ile görüşme yapılacağına işaret edilen açıklamada, "Bu düzenlemenin yapılmaması halinde bilet fiyatlarına tekraren zam yapılması zorunlu olacaktır. Aksi halde EGO’nun faaliyetlerini sürdürmesi mümkün gözükmemektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Yorumlar (48)
Hacahmet 1 yıl önce
Benzin mazot 32₺ yükseldi 2 kere ego zam verdi.benzin mazot LPG ortalama 8 ₺ indirim yapıldı şu anda 22₺ oldu bu indirime indirimine rağmen ego otobüs zarar ediyor diyorlar bu ne demek oluyor keyfi kişiler zam yapıyorlar. Bu Kişilerin faturasını yol dan ekmekten sudan elektrikten v.s. gariban vatandaştan çıkartıyor.
Mustafa 1 yıl önce
TABİ 500 VERİLEN DOGALGAZ YARDİMİNİ GÖZÜNUZ GÖRMUYOR HER İNSANLARA 140 TL VERİLEN ET YARDİMLARİ HER VERİLEN SÜT YARDİMLAR ERZAH YARDİMLARİ NEREDEN KARSİLANACAK ZAM OLMAZ İSE DEVLET NERDEN KARSİLAYACAK
Emre 1 yıl önce
Ustam siz ne kullanıyorsunuz mazot o bu yazmışsın Ankara'daki otobüslerin yüzde 84u doğalgazlı BOTAŞ cng ye iki yılda o kadar zam yaptı ki adam Anka bu kadar sıkabildi kemeri keşke hükumet az örnek alsada on güne bir birseylere zam gelmese
Ankaralı 1 yıl önce
Seçim zamanında herşeyi ucuz yapacaklarini hatta bedava yapacaklarını diyorlardi şimdiki millet ittifakının bol keseden sallamalar gibi bunların herşeyi yalan iyi oluyor hala bunlari destekleyenler var hatta birde neredeyse cumhurbaşkani adayı bile yapmak istiyorlar
Yavuz Akbaba 1 yıl önce
Bu mansur hepsinden beter birde metroda haksiz yere aktarma ucreti aliyor
Umut 1 yıl önce
Hangi metroda alıyo ve ak parti belediyeleri almıyomu sanki sırf kötülemek için konuşma. Onun yerine CNG ye LPG ye benzine mazota gelen zammı konuş. Brent petrol 90 doların altında olmasına rağmen hala indirim gelmiyor. Ama 100 doların üzerine çıkınca anında zam geliyo onu niye konuşmuyon.
Hamdi 1 yıl önce
Ankara yı terk edin.lastik olmuş 10.000 TL/adet.yasam ücreti 8500 TL/ay.sen geç direksiyona görelim
Ali 1 yıl önce
Ego yu bana versinler ben işleteyim . Belediyeye kar payıveririm.
Murat 1 yıl önce
Geç bile kaldınız hemen bu gece yapın zammi
Kimse anlamıyor Zam yapan seçimi kaybeder
Mehmet 1 yıl önce
Herkes bedava biniyo gariban asgari ücretli para veriyo herkes parayla niye binmez bedava bindirdiğiniz memurlar asgari ücretin 3 misli maaş alıyo Bi ankaralı olarak bu uygulamanın kul hakkı olduğunu ve buna göz yuman yetkililerin buna günaha ortak olduğunu düşünüyorum
Idris 1 yıl önce
Secilmeden önce ulasim insanı haktir diyen anlayış bu gün hesap kitap yapıp zammı haklı gösteriyor. Melih gelsin beceremiyorsaniz...
Şevket 1 yıl önce
DOĞAL GAZLI DEGILMI BU OTOBÜSLER NEDEN BUKADAR BUYUK ZAM SIZE OY VERDIK DIYEMI BUNLARI YAPIYONUZ SECIMDE VAR UNUTMAYIN
Şevket 1 yıl önce
Doğal gaz la çalışıyo bu otobüsler mazotla değil dorumu bu
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın

Gelişmelerden Haberdar Olun

@