"Annen yoksa kimse yok"

Bugün Anneler Günü... Anneler Günü'nde sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Doğan Cüceloğlu'nun herkesi duygulandıran o hikayesi bir kez daha hatırlandı...  "Annen yoksa kimse yok"

HAYAT 09.05.2021, 14:28 09.05.2021, 14:36
"Annen yoksa kimse yok"

Bugün Anneler Günü... Anneler Günü'nde sosyal medyada en çok yapılan paylaşımlar arasında geçtiğimiz günlerde vefat eden Doğan Cüceloğlu'nun vefat etmeden önce verdiği röportajda anlattığı o hikaye yer aldı... Cüceloğlu'nun gözyaşları ile annesini nasıl kaybettiğini anlattığı o röportaj izleyenleri duygulandırdı... 

İşte Doğan Cüceloğlu'nun herkesi duygulandıran o hikayesi... 

"Ölümün o zaman farkına vardım..."

"Annem hastalandı ve öldü diyorlar ama hep içimde 'misafirliğe gitti, bir gün sonra gelecek, iki gün sonra gelecek' diye bakıyorum. Üç gün geçti gelmedi, dört gün geçti gelmedi, beş gün geçti gelmedi. Ve bir gün dedim ki ''Ben annemi bir daha göremeyeceğim''. Ölümün o zaman farkına vardım, bir daha göremeyeceğim. Ve kaçtım, mezarının yanına gittim. Ve orada annem, böyle kalakaldım. Annemi bir daha göremeyeceğim, öyle kalakaldım. Eve geldim, babamı gördüm ve dedim ki ''Allahım inşallah babam ölmez''. Çünkü ölümü öğrendim artık, ölünebiliyor."

"Annen yoksa kimse yok"

"Babamın da kendine özgü sorunları vardı, o da dört yaşından beri babasız büyümüş. Bir gün bir şey yaptım ''niye öyle yapıyorsun'' diye bağırdı, ben kalakaldım ve enteresan bir şekilde çocuk aklımla şuna karar vermiştim: ''Annen yok, kimsen yok''. Ben böyle bir karar verdiğimi yıllar sonra anladım, annen yok kimsen yok. O zaman kimsen yoksa senin bir şey istemeye hakkın yok, sadece başkalarını memnun etmeye çalışırsın. Annen yok, kimsen yok."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@