Ata'mız için ayaktayız! Disney'e boykot

Ermeni lobilerinin baskısına boyun eğip “Atatürk” dizisini yayınlamama kararı alan Disney Plus’a tepkiler çığ gibi büyüyor.

HAYAT 03.08.2023, 12:59 03.08.2023, 13:07
Ata'mız için ayaktayız! Disney'e boykot

Ermeni lobilerinin baskılarını skandal bir kararla kabul edip “Atatürk” dizisini yayınlamama kararı alan Disney Plus’a tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Türkiye tüm kurumları ve kesimleri ile Disney Plus'un bu kararına tepki gösterirken, sosyal medyada başlatılan Disney'e boykot kampanyası da hızla büyüdü ve genişliyor.

Disney'e boykot 

Disney Plus'a ve Disney'in diğer şirketlerine yönelik hem Türkiye'de hem yurtdışındaki Türk vatandaşların aboneliklerini iptal etmeye başladıkları ve boykot kampanyasına büyük bir katılım olduğu ifade ediliyor. 

Uzmanlar boykot kampanyasının ABD'li bir şirkete yönelik en büyük boykot kampanyası durumuna ulaştığını belirtiyor. 

RTÜK, Disney Plus'tan konuyla ilgili savunmalarının istendiğini ve inceleme başlatıldığını açıklamıştı. 

"Kurallara, yasa ve yönetmeliklere milletimizi üzecek yayın politikalarına müsamaha gösteremeyiz"

Skandal kararla ilgili Hürriyet’e konuşan RTÜK Başkanı Şahin, kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini belirterek şunları söyledi: “Kamuoyundan yansıyan bilgiler, çıkan Haberler ve gelen tepkiler üzerine Disney Plus hamlesini mercek altına aldık. Bu platformlar bizim sorumluluk alanımıza girdiği için hızlıca harekete geçtik. Yayın kuruluşu hakkında ortaya atılan iddiaları araştırmak ve soruşturmak bizim görevimiz. RTÜK’ün kırmızı çizgileri bellidir. Milli güvenlik, çocuk, kadın, aile, dezavantajlı gruplar aşırı hassasiyet gösterdiğimiz konulardır. Milli ve manevi değerlerimiz, toplumsal ve kültürel kazanımlarımız, aziz milletimizin hassasiyetleri bizler için çok önemli. En önemli toplumsal değerlerimizden olan Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili hazırlanan filmin, tanıtımları yapılmasına rağmen yayınlanmasından vazgeçildiği bilgisi bizlere ulaşınca hemen ilgili platformun yöneticileriyle irtibata geçtik. Yazılı olarak kendilerinden resmi savunma istedik. Medyada yer alan ‘Ermeni lobisi’ iddialarını araştırıyoruz. Gerekli incelemelerden sonra ülkemizin ve vatandaşlarımızın hassasiyetleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Ülkemize geldiklerinde dijital yayın platformlarına hoşgörüyle yaklaştık aynı hoşgörüyü kendilerinden bekliyoruz. Kurallara, yasa ve yönetmeliklere milletimizi üzecek yayın politikalarına müsamaha gösteremeyiz.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@