Bakan Dönmez Han ilçesinde doğal gaza kavuşan aileyi ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir'in Han ilçesinde evine doğal gaz verilen aileye ziyarette bulundu.

HAYAT 04.05.2023, 11:07 04.05.2023, 11:17
Bakan Dönmez Han ilçesinde doğal gaza kavuşan aileyi ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir'in Han ilçesinde evine doğal gaz verilen aileye ziyarette bulundu.

AK Parti Eskişehir milletvekili adayı olan Dönmez, Han ilçesinde düzenlenen doğal gaz verme töreninin ardından ilçede doğal gazın ulaştığı Döndü Başaran'a ait evi ziyaret etti.

Aile fertleri tarafından karşılanan Dönmez, doğal gazın hayırlı olması temennisinde bulundu. Ev sahibi Başaran ve yakınları ile sohbet eden Dönmez, doğal gazlı ocakta demlenen çay eşliğinde bakanlığın Türkiye'deki doğal gaz çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

81 il ile 750'yi aşkın ilçenin tamamında doğal gazın bulunduğunu kaydeden Dönmez, "Artık kendi doğal gazımız da çıktı. Daha rahatız inşallah. Bundan sonra hızlanarak kalan ilçeleri de önümüzdeki dönem birer birer tamamlayacağız." diye konuştu.

Eskişehir'de doğal gazın ulaşması gereken bir ilçenin kaldığını ve yıl sonuna kadar o ilçeyi de doğal gazla buluşturacaklarını ifade eden Dönmez, "Sıra artık eski beldelerimizde. Şimdi yeni mahalle oldular. Oralarda da yaygınlaştıracağız, inşallah. Bu yıl içinde bütün Eskişehir ilçeleriyle birlikte inşallah doğal gaz kullanmaya başlayacak." dedi.

"Çocuklarımıza iyi bir altyapı bırakacağız"

Bakan Dönmez, "Başaran'ın ikram ettiği çayın konutlardaki tüm doğal gaz faturalarının ilk ay ısınma dahil ücretsiz olma müjdesinin ardından demlendiğinin" hatırlatılması üzerine, "Aslında nasipli bir ailemiz. Biz ilk doğal gaz kullanmaya başladığımızda fatura ödedik. Kimse bize böyle bir hediye vermedi. Sizin nasibiniz varmış, öyle diyelim. İlk ay bizden, bundan sonra da mutfak ve sıcak su kullanımlarınızı bir yıl süreyle inşallah biz karşılayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın öyle bir müjdesi oldu. Çocuklarımıza iyi bir altyapı bırakacağız. Gazımız olacak, petrolümüz olacak. Biz çektik, onlar çekmesin." ifadesini kullandı.

Ev sahibi 72 yaşındaki Döndü Başaran ise gazetecilere, doğal gazı bundan sonra evinde kullanabileceği için çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.

Daha önceden sobayla ısınma ihtiyacını karşıladıklarını, bu durumun birtakım zorlukları beraberinde getirdiğini anlatan Başaran, evlerine ulaştırılan doğal gaz sayesinde daha konforlu bir yaşama kavuşacaklarını belirterek, hizmetlerinden dolayı Dönmez'e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Dönmez'e ziyarette, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, AK Parti Eskişehir milletvekili adayları Hakan Çizmelioğlu ve Derya Çıraklı da eşlik etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@