Bakan Kasapoğlu'ndan Mustafa Dağıstanlı için taziye mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, hayatını kaybeden milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı için taziye mesajı yayımladı.

HAYAT 19.09.2022, 12:55 19.09.2022, 12:59
Bakan Kasapoğlu'ndan Mustafa Dağıstanlı için taziye mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, hayatını kaybeden milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı için taziye mesajı yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 91 yaşında vefat eden olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı için taziyede bulundu. Bakan Kasapoğlu, "Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşçimiz Mustafa Dağıstanlı’nın vefat ettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Türk sporuna önemli hizmetlerde bulunmuş merhum Mustafa Dağıstanlı’ya Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve spor camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

Mustafa Dağıstanlı kimdir? Mustafa Dağıstanlı neden öldü? Hastalığı ne? -  Ulusal Kanal

Türkiye’de yaptığı 320 güreşten 319’unu, uluslararası karşılaşmalardaki 73 güreşten de 70’ini kazandı. Serbest stilde hiç yenilgi almayan ve hiç tuş olmayan Dağıstanlı, güreş kariyerine son verdikten sonra milletvekilli görevinde de bulundu. Mustafa Dağıstanlı, aynı zamanda devlet üsttün hizmet madalyası sahibiydi.

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu, eski milletvekili Mustafa Dağıstanlı hayatını  kaybetti | NTV Spor&Skor

Mustafa Dağıstanlı kimdir?

 1931 yılında Çarşamba ilçesine bağlı Söğütpınar köyünde dünyaya geldi. Güreşe küçük yaşta başladı. Milli mayoyu ilk kez 1953'te giydi. 1954'te Tokyo'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda serbest stilde ilk dünya şampiyonluğunu kazandı.  Aktif sporculuğu döneminde Türkiye'de yaptığı 320 güreşten 319'unu, uluslararası karşılaşmalarda yaptığı 73 güreşten de 70'ini kazanmıştır. Serbest stilde hiç yenilgi almayan Dağıstanlı, güreştiği dönemde dünyanın en iyi güreşçilerinden biri olarak kabul edilmiştir.

  Güreşi bıraktıktan sonra bir süre antrenörlük yaptı ve Türkiye Güreş Federasyonu'nda görev aldı. 1973-1980 yıllarında iki dönem Adalet Partisi Samsun Milletvekili olarak TBMM’de de görev yaptı. Evli 7 çocuk babasıdır. Ankara’da ikamet etmektedir. Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibidir.

Mustafa Dağıstanlı - Vikipedi

Uluslararası Başarıları:

1954 Yılı Dünya Şampiyonası-Tokyo/Japonya (Serbest Stil 57 kg-Altın Madalya)

1955 Yılı Akdeniz Oyunları-Barcelona/İspanya (Grekoromen Stil 57-kg Altın Madalya)

1956 Yılı Olimpiyat Oyunları-Melbourne/Avustralya (Serbest Stil 57-kg Altın Madalya)

1957 Yılı Dünya Şampiyonası-İstanbul/Türkiye (Serbest Stil 62 kg-Altın Madalya)

1959 Yılı Dünya Şampiyonası-Tahran/İran (Serbest Stil 62 kg Altın-Madalya)

1960 Yılı Balkan Şampiyonası-Burgaz/Bulgaristan (Serbest Stil 62 kg-Altın Madalya)

1960 Yılı Olimpiyat Oyunları-Roma/İtalya (Serbest Stil 62 kg-Altın Madalya)

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@