banner163

Bilecik neden kokuyor? Belediye Başkanı Subaşı'dan açıklama

Bilecik'teki koku probleminden şikayetler artarken, günlerdir ülke gündeminde de konuşulur hale geldi. Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

HAYAT 07.08.2023, 22:20 07.08.2023, 22:31
Bilecik neden kokuyor? Belediye Başkanı Subaşı'dan açıklama

Bilecik genelindeki koku problemine ilişkin şikayetler artarken, yaygın medyada da gündeme gelen konuyla ilgili Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı bir açıklama yaptı. 

Subaşı "Büyük ölçüde sorunun kaynağını bulduğumuz ve çözüm çalışmalarına bu hafta başlayacağımızı bildirmek isteriz" dedi.

Subaşı,  'Koku probleminin çözümünü rögar kapaklarının altına naylon sermekte buldu' haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

"Çalışma bu akşam sona erecek, çözüm çalışmalarına bu hafta sonu başlayacağımızı bildirmek isteriz"

Subaşı, "Koku probleminin kaynağını net tespit etmek ve çözümünü bulmak için bir kaç baca üzerinde gaz çıkışını kontrollü bir şekilde engellediğimiz çalışmamız bu akşam sona erecektir. Büyük ölçüde sorunun kaynağını bulduğumuz ve çözüm çalışmalarına bu hafta sonu başlayacağımızı bildirmek isteriz. Ayrıca hat uzunluğu yaklaşık 4 kilometre olan ve üzerinde yaklaşık 100 adet baca bulunan bahse konu olan kanal kollektör hattında gaz sıkışması sorunu şu an bulunmamaktadır. Yine haberde geçen kanalizasyon kokusu da doğruyu yansıtmamaktadır. Kokan yer kanalizasyon hattı değil yağmursuyu hattıdır. Kokunun sebebi ise yıllarca yapılan yanlış uygulama ve kanunlarda yazan 'Ayrık Sistemin' (kanalizasyon ve yağmursuyu sistemlerinin ayrılması) yapılmayışıdır. Yaşanan yoğun yağışlar sonucu zaman içinde kanalizasyona bağlanan yağmursuyu hatları kanalizasyon hattının taşmasına ve yağmursuyu mazgallarından yağmursuyu sistemine girmesine sebep olmuştur. Yağmursuyu hatlarında ve rögarlarında yağışın olmamasına bağlı olarak biriken atık sular yaz aylarının gelmesiyle çürümeye ve hidrojen sülfür gazları çıkartmaya başlamıştır. Akışın sürekli ve devamlı olduğu kanalizasyon hattımızda çürüme veya septikleşme yaşanmadığı görülmüştür. Halkımızı galeyana getirecek bu tip yazılar siyasi olmasının dışında korku ve panik oluşturabileceği için yetkililerin açıklama yaparken çok daha dikkatli ve olayın yaşandığı yer hakkında bilgili olması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki çevreye karşı olan hassasiyetimiz sonucunda yıllarca doğaya karışan ve insan sağlığını etkileyen atık sular artık atıl vaziyetten kurtardığımız Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizde arıtılarak doğaya veriliyor. İnsan sağlığı ve çevreci yaklaşımı öncelikli olan yönetim anlayışımızın, yıllardır şehrimizin doğasını kirleten yönetim anlayışı tarafından eleştirilmesini siz değerli kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Not: Haber görselinde fotomontaj yapılarak "mandal" teması eklenmiştir, sayın Subaşı'nın burnunda mandal yoktur. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@