Bilecik'te orman yangını!

Bilecik'te orman yangını çıktı! Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın Bursa Yenişehir'deki ormanlık alana da ulaştı... Ekipler ve bölgedeki köylüler seferber durumda...

HAYAT 22.08.2023, 17:51 23.08.2023, 11:15
Bilecik'te orman yangını!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çıkan orman yangınının dumanı kent merkezinden bile görülürken, bölgeye yangın söndürme helikopteri sevk edildi.

Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Dereyörük Köyü'nde çam ağacı kaplı ormanlık alanda henüz nedeni bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangının şiddeti ve rüzgarın etkisiyle dumanlar Bilecik kent merkezinden görüldü.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının fark edilmesi üzerine bu alana Bursa Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ile çevre belediyelere bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

Çok sayıda ekip tarafından arazözlerle yürütülen söndürme çalışmasına bir helikopterle destek veriliyor.

Yenişehir Hayriye Mahallesi istikametine büyüyerek devam eden yangın nedeniyle, alevlere yakın bölgedeki Osmaneli Yüksek Hızlı Tren şantiyesinin iş makineleri bölgeden uzaklaştırıldı.

Ekipler, Bilecik il merkezi ve Osmaneli ile Yenişehir'in birçok noktasından dumanı görülebilen yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bilecik'teki yangın Bursa'ya ulaştı!

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki ormanlık alana ulaşan orman yangını Terziler köyüne doğru yaklaştı. Alınan tedbirlerle yerleşim tehdit olmaktan çıktı. Köylüler alevlerin köye ulaşmaması için buğday tarlalarını sürüyor. Terziler Köyü Muhtarı Rıza Aslan, köyde bir tehlike olmadığını söyledi. İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa’dan gelen 5 helikopter havadan, onlarca orman işçisi, köylü ve Büyükşehir ve ilçe belediyesine ait itfaiye ve tanker araçları söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Saat 16.00 sıralarında başlayan ve Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki çamla kaplı ormanlık alanları tehdit eden yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü.
Yenişehir ilçesine bağlı 236 haneli Terziler köyü de alarm durumuna geçti. Alevlere karadan ve havadan hummalı bir şekilde müdahale ediliyor. Terziler Muhtarı Rıza Aslan, anızları traktörlerle sürdüklerini, yerleşimin tehdit altına gelmesini önlemeye çalıştıklarını söyledi.
Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Yenişehir Belediyesi ekiplerine, çevre köylüler de destek veriyor. İznik ve İnegöl’den de destek istendiği öğrenilirken, ekiplerin yangını kontrol altına almaya çalıştığı, rüzgarın çalışmayı güçleştirdiği belirtildi.

Kontrol altına alındı ama akşam saatlerinde yeniden başladı

Yangın, 15.30 sıralarında Yenişehir’in Terziler köyü mevkiindeki ormanlık alana sıçradı. 200 personel, AFAD’a bağlı ekipler ve 28 itfaiye aracı, 20 iş makinesi, 5 yangın söndürme helikopteri ve köylüler yangını köye sıçramadan kontrol altına almayı başardı. Fakat akşam saatlerinde Bilecik mevkiinde etkisini gösteren rüzgar, alevleri tekrar Yenişehir’e bağlı Hayriye köyü sınırına taşıdı. Çok sayıda ekip yangını tekrar kontrol altına almak için seferber oluyor.
Terziler Köyü Muhtarı Rıza Aslan "Ekiplerle beraber çok şükür yangın köye sıçramadan kontrol altına alındı. Helikopterler ve itfaiye ekipleri bu bölgede çok çalıştı. Yangının köye sıçramasını engellediler. Köylülerimiz de canla başla ekiplere destek oldu. Allah beterinden korusun." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@