Bozüyük Belediyesi böyle açtı... Eskişehir Büyükşehir de açacak mı?

CHP'li Bozüyük Belediyesi coşkulu bir törenle hizmete açtı. Açılışı gören Eskişehirliler iç geçirdi: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de yapacak mı?

HAYAT 28.08.2023, 16:56 28.08.2023, 17:16
Bozüyük Belediyesi böyle açtı... Eskişehir Büyükşehir de açacak mı?

Bilecik'te CHP'li Bozüyük Belediyesi, Boztram ve 2 katlı yer altı otoparkı projelerini büyük katılımlı ve coşkulu bir törenle hizmete açtı.

Bozüyük'teki yer altı otoparkını gören Eskişehirliler ise, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ne zaman yeraltı otoparkları yapmaya başlayacağını düşünerek iç geçirdi...

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da katıldığı Bozüyük'teki açılışa Yılmaz Büyükerşen'in katılmaması da dikkat çekti. 

Bozüyük Boztram ile birlikte 2 katlı yeraltı otoparkına da kavuştu

Bozüyük Belediyesi'nin tramvay projesi Boztram ile birlikte kent merkezinde 250 araç kapasiteli iki katlı bir yeraltı otoparkını da açması dikkat çekti. Bozüyük'te gerçekleştirilen coşkulu açılışa binlerce kişi katılırken, törende konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, "Sevgili Bozüyüklüler, Büyük Önderimizi burada bu açılışlarını yaptığımız tramvaylarla anarken biz şu an bulunduğumuz alanda yerin altında iki kat yeraltı otoparkı var, 250 araçlık bir otopark var bu binanın altında. Onun da açılışını yapacağız. Kentimizin tüm sorunlarına dokunacak projeler ürettik. Ana cadde üzerinde orta refüj Berlin duvarı gibi kapalıydı, Öyle değil miydi? Bakın onu açtık, tramvayımızın geçişi, istasyonları, kentimiz Kent olacak, şehrimiz Kent olmayı bu projelerle elde edecek. Daha başka projelerimiz de var ama bugün burada tramvaylarımız ile yeraltı otoparkımızın açılışlarını yapalım istedik” diye konuştu: 

"Buranın altında 4,5 metrede su var, ama yeraltına 2 katlı otopark yaptık"

Bakkalcıoğlu açılışı yapılacak otopark ile ilgili bilgi vererek “Yeraltında 2 katlı bir otopark var. Burada 4,5 metrede yer altı suyu var. Ama biz geleceğe dönük olsun diye bu bütün yer altı suyunu izole ederek 2 katlı otopark haline getirdik. Bir gün otoparka girerseniz alt katına aracınızı koyarsanız o anda su içinde olduğunuzu hissedin” dedi. Ardından Başkan Bakkalcıoğlu ve beraberindekiler 250 araçlık, yol boyu giriş arka taraf çıkış, içerisinde araç yıkama ünitesi bulunan 2 katlı otoparkın açılışını gerçekleştirdi.

Eskişehir'den o isimler katıldı, ama Büyükerşen katılmadı

CHP'li Bozüyük Belediyesi'nin büyüm önem verdiği açılışa Eskişehir'den de CHP'nin birçok önde gelen ismi katıldı. CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da katıldığı açılışa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ise katılmaması dikkat çekti. 

Eskişehir Büyükşehir ne zaman yapacak? Büyükerşen seçim öncesi yapmamaktan vazgeçecek mi?

Şevval Sam'ın konser verdiği Bozüyük'teki coşkulu açılış Eskişehirliler tarafından ise farklı duygularla karşılandı. Yıllardır Türkiye'nin birçok şehrinde belediyeler katlı otoparklar yerine kent merkezine yeraltı otoparkları yaparak otopark ve trafik sorununu çözmeye yönelse de, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bu yönde hiçbir adım atmaması nedeniyle eleştiriliyor. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin şimdiye kadar Eskişehir'e bir tane bile yeraltı otoparkı kazandırmaması konusunda eleştiriler sürerken, Büyükerşen'in yeniden aday olacağını açıklaması sornasında bu yönde bir adım atıp atmayacağı da merak konusu. 

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin altında var... Türk Dünyası Vakfı'nın yeraltı otoparkı faydasını gözler önüne serdi

Eskişehir'de kent merkezinde bulunan tek yeraltı otoparkı Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği sayesinde Türk Dünyası Vakfı tarafından, eski stadyum alanı yerine yapılan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi altına yapılmıştı. Türk Dünyası Vakfı'nın işletmesinde halen Eskişehirlilere hizmet veren yeraltı otoparkı bölgedeki önemli bir ihtiyacı gidermeye devam ederken, yeraltı otoparklarının faydasını da gözler önüne seriyor. Bölgedeki vatandaşlar yeraltı otoparkından çok memnun olduklarını belirtirken, yeni yapılacak otoparkların da bu şekilde yapılmasını istediklerini söylüyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@