banner163

Bugün Mevlid Kandili... Kandiliniz mübarek olsun

Bugün Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlid Kandili idrak edilecek...

HAYAT 17.10.2021, 10:30 18.10.2021, 01:08
Bugün Mevlid Kandili... Kandiliniz mübarek olsun

Mevlid-i Nebi olarak da anılan ve Mevlid Kandili olarak bilinen gece, Müslüman alemi için büyük önem teşkil ediyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer almaktadır. 

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğum günü (Mevlid Kandili) Diyanet'in hazırladığı 2021 yılı Dini Günler Takvimi'ne göre 17 Ekim 2021 Pazar günü, bugün idrak edilecek.

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Mevlid Kandili, iki cihan güneşi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) dünyaya gelişinin yıl dönümüdür.

Peygamber Efendimiz (sav)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.

Mevlid Kandili'nin anlam ve önemi nedir?

Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@