Bugün yaz, yarın kış

Bugün hava sıcaklığı 18 dereceye kadar çıkarken yarından itibaren kış soğukları ve yağışlar geri gelecek...

HAYAT 11.02.2021, 08:17 11.02.2021, 09:57
Bugün yaz, yarın kış

Meteorolojiden yapılan son tahminlere göre bugün Eskişehir'de hava sıcaklığı 18 dereceyi bulurken yarından itibaren tüm yurt soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alacak soğuk hava dalgasındaki kar yağışının günlerce kalma ihtimali oldukça yüksek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Edremit Körfezi, Çanakkale ve Muğla çevreleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, ülke genelinde mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklar gece saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede azalacak. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Marmara’nın güneyinde (Balıkesir, Bursa) güney ve güneybatı yönlerinden, gece saatlerinden itibaren ise Trakya'da kuzeybatıdan fırtına (62-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75- 88km/saat) şeklinde esecek.

Eskişehir'de bugün beklenen en yüksek sıcaklık 18 derece olacak. Yarından itibaren hava sıcaklığının 8 dereceye kadar düşmesi ile yağmur beklenen Eskişehir'de yağışların pazar günü havanın iyice soğumasıyla kara dönmesi bekleniyor. 

İşte Eskişehir'in 5 günlük hava durumu

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@