banner163

Bursa yapıyor, Eskişehir bakıyor, Bilecik heykelini açıyor...

Bursa Büyükşehir Belediyesi yapıyor, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bakıyor, Bilecik Belediyesi heykelini açıyor....

HAYAT 24.02.2021, 15:15 24.02.2021, 15:41
Bursa yapıyor, Eskişehir bakıyor, Bilecik heykelini açıyor...

Eskişehir'de sokak hayvanları ile ilgili sıkıntılar ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bir Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi açmaması konusundaki eleştiriler devam ederken, Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni bir projeyle gündeme geldi. Hali hazırda Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi bulunan ve geçtiğimiz yıl binlerce sokak hayvanına tedavi, kısırlaştırma ve aşılama uygulandığını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi projesini de hayata geçirceğini açıkladı. 

Hangi Büyükşehir nasıl yaklaşıyor? 

Eskişehir'deki manzara yıllardır değişmiyor 

Sokak hayvanları konusunda Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te büyükşehir belediyelerinin farklı yaklaşımları dikkat çekiyor... Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, diğer büyükşehir belediyelerinin aksine yıllardır sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma işlemleri konusunda sorumluluk almazken, yıllardır bir rehabilitasyon ve kısırlaştırma merkezi açmaması ve bu görevleri sadece ilçe belediyelerine bırakması da eleştiri konusu... Eskişehir'de bu nedenle Büyükşehir'in şehir çöplüğü ve Kent Ormanı gibi alanlarda binlerce sokak köpeği bulunuyor. Kısırlaştırılmayan, aşısız ve tedavi de görmeyen bu sokak köpekleri ile Eskişehir'de sadece bir grup hayvansever ilgilenmeye çalışıyor. Hayvanat Bahçesi'ne milyonlarca lira harcayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanları için çalışma yapmaması ve kaynak ayırmaması yıllardır eleştiri konusu... 

Eskişehir'deki şehir çöplüğü çevresinde halen yüzlerce başıboş sokak köpeği bulunuyor... 

Bilecik heykelini açıyor... 

Bilecik'te ise son olarak sokak hayvanları Bilecik Belediyesi'nin Atatürk Parkı'na yaptığı hayvan heykelleri ile gündeme geldi. Bilecik Belediyesi'nin çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Atatürk'ün köpeği Foks'un heykelini yapması da tartışma konusu oldu... Atatürk'ün elini ısırdığı için itlaf edildiği bilinen Foks'un heykelinin yapılması ile ilgili tartışma ve eleştiriler sosyal medyada sürüyor... 

Bursa, zaten olan merkezinin daha modernini yapacağını açıkladı 

Öte yandan, sokak hayvanları için uzun süredir Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki yeni projesi de açıklandı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi projesi için 2 Mart’ta ihaleye çıkıyor. İhalenin ardından başlayacak çalışmalarla sokak hayvanları için Bursa’da örnek bir rehabilitasyon merkezi kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi. Bursa Büyükşehir'den yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz yıl Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde 6398 tedavi, 2900 parazit uygulaması, 1836 kısırlaştırma, 1576 aşılama, 500 acil müdahale ve 115 farklı operasyonla sokak hayvanları sağlığına kavuşturuldu. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından son bir yıl içinde sokak hayvanları için 120 ton mama dağıtımı yapıldı. Yine 350 adet kulübe, 150 adet suluk ve 70 adet büyük mamamatik ve 950 ayrı noktada da besleme çalışmaları yapıldı" denildi. 

Bursa Büyükşehir projesine hibe destek de aldı, doğal yaşam alanı ile tasarladı 

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen yaklaşık 31 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek projede, aynı zamanda proje maliyetinin yüzde 40’ı oranında Bakanlıktan hibe desteği de alınacak. Bünyesinde ameliyathane binası, kuduz müşahade binası, bahçeli yaşam ünitesi, tedavi ünitesi, yavrulu anne tedavi ünitesi, personel binası, su deposu ve LNG tesisi bulunacak projenin ikinci etabında ise hayvan çeşitliliği ve büyüklüğüne göre merkez alanı 200 dönüme kadar yayılabilecek. Orman arazisindeki tek bir ağaca bile zarar vermeyecek şekilde tasarlanan projede yeşil varlığı öne çıkarılacak ve can dostları için doğal bir yaşam alanı oluşturulacak. İhalesi 2 Mart’ta yapılacak proje ile sokak hayvanları için örnek bir tesis kente kazandırılmış olacak.

Alinur Aktaş: Kalıcı çözüm üretmek istiyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da sokak hayvanları ile ilgili olarak başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere önemli çalışmalar yapıldığını hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi olarak çok modern ve çok büyük bir rehabilitasyon merkezini kente kazandırma çalışmalarında artık sona geldiklerini söyledi. Büyükşehir olarak sokak hayvanları için de gerekli her çalışmayı bugüne kadar yaptıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Projemizle ilgili ihale 2 Mart’ta yapılacak. İnşallah inşa sürecine de hemen başlayıp, bu soruna kalıcı bir çözüm üretmek istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@