banner163

Çar-Pa eski günlerine döndü!

Eskişehir'de Çarşamba Pazarı eski günlerine döndü, Vişnelik'te kurulan pazarda yine büyük yoğunluk oluştu...

HAYAT 16.06.2022, 14:00 16.06.2022, 14:13
Çar-Pa eski günlerine döndü!

Eskişehir'de vatandaşlar Çarşamba Pazarına akın ederken, esnaf yoğunluktan memnun olduğunu dile getirdi. Eskişehir'de Vişnelik Mahallesi'nde her Çarşamba kurulan semt pazarında meyve sebzeden kıyafet ve halıya kadar her ürün bulunuyor. Yıllardır varlığı sürdüren Çarşamba Pazarı, havaların ısınmasıyla yoğun günlerini yaşamaya başladı.

Vatandaşlar sabahın erken saatlerinde pazarın yolunu tuttu. Pazar esnafı, her kesimden müşterilerinin olduğunu dile getirirken, oluşan kalabalıktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Her hafta Çarşamba Pazarında alışveriş yaptığını söyleyen Leyla Çınar, uygun fiyata bir şeyler almak için buraya geldiğini anlattı. 

Uzun yıllardır pazarcılık yapan Ali Osman Arabacı, hem kendi tezgâhının hem de diğer tezgahların yoğun olmasından mutlu olduğunu söyledi. Her çevreden buraya Çarşamba Pazarı için gelen müşterilerinin olduğunu dile getirirken, “Kalabalık olması bizim için güzel bir şey tabi ki. Mağazaların çok pahalı olması bunu etkiliyor. Bizim onlar kadar masrafımız olmadığı için daha uygun fiyata satabiliyoruz. Ürünlerimiz mağazalardakilerine göre ucuz ama kalitesiz değil. Buraya Pazar için her yerden gelen insan var, her kesimden müşterimiz oluyor” dedi. 

Çar-Pa'ya halen düzgün bir yer yok... Kapalı pazar yeri de yok 

Öte yandan Çarşamba Pazarı'nın bölgede yarattığı sıkıntılar da devam ediyor. Bölgede oturan vatandaşlar pazarla birlikte oluşan kirlilik ve gürültüden yakınırken, Odunpazarı Belediyesi'nin Çar-Pa için halen kapalı bir pazar yeri yapmamış olması da sıkıntıları devam ettiriyor. Vatandaşlar Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un bu soruna ne zaman çare bulacağını da merak ettiklerini belirtiyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@