Cemevi saldırıları Eskişehir'de ortak açıklamayla kınandı

Ankara'da cemevlerine yönelik saldırıda bulunan ve yakalanan saldırgan ile ilgili Eskişehir'de ortak açıklama gerçekleştirildi, saldırılar kınandı.

HAYAT 31.07.2022, 23:35 31.07.2022, 23:42
Cemevi saldırıları Eskişehir'de ortak açıklamayla kınandı

Ankara'da cemevlerine saldırıda bulunan ve Eskişehir'e gelirken güvenlik güçleri tarafından yakalanan saldırgan ile ilgili Eskişehir'de Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Eskişehir Alevi Dernekleri Platformu öncülüğünde bir ortak açıklama gerçekleştirildi.

Eskişehir Cemevi önünde yapılan açıklamada, yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade edildi. 

Grup adına yapılan ve saldırıların kınandığı açıklamada, "Savaş çığırtkanlığına ve her türlü çatışma diline karşı kardeşliğin yanındayız. Biz Aleviler yetmiş iki millete bir nazarla bakmayı benimseyen bir öğretiden ders almışız. Bizler aslan ve ceylanı kucağında barındıran hünkarın evlatlarıyız. Halkları kendi içinde kutuplaştırmayı asla ve asla kabullenmeyip şiddetten beslenenlerin politikalarının karşısında dimdik ayaktayız" denildi. 

Saldırgan Eskişehir'e gelirken yakalan ve tutuklanmıştı 

Ankara'da gerçekleşen saldırıların zanlısı Eskişehir'e gelirken yakalanmış, saldırganın Eskişehir'e gelirken yakalandığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyadan duyurmuştu. Gözaltına alınan saldırgan tutuklanmıştı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@