CHP'li Çakırözer'den Ukraynalı annelere ziyaret

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ukraynalı anneleri ziyaret etti...

HAYAT 08.05.2022, 16:37 08.05.2022, 16:42
CHP'li Çakırözer'den Ukraynalı annelere ziyaret

Rusya Ukrayna savaşının en büyük mağdurları kadınlar ve çocuklar olurken, CHP Milletvekili Utku Çakırözer savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan aralarında Kırım Tatar ve Gagauz Türklerinin bulunduğu Ukraynalı anneleri Eskişehir’de kaldıkları yurtlarda ziyaret ederek, Anneler Günü’nü kutladı. Anneler ve çocuklarının ihtiyaçlarını ve dertlerini dinleyen Çakırözer, “Savaşın en büyük mağduru anneler ve çocuklar. Annelik demek fedakarlık demek. Keşke bugün bu savaş ortamı olmasaydı tüm anneler evlatları, eşleri ile anneler gününü kutlayabilseydi. Bizler devlet kurumlarıyla, sivil toplumuyla tüm Eskişehir acınızı paylaşıyoruz, yanınızdayız. Savaşın bittiği, annelerin, çocukların, babaların hep yan yana olduğu günlerde anneler gününü kutlayabilmek umuduyla. Yüreğinde anne şefkati taşıyan tüm annelerimizin günü kutlu olsun” dedi.

ESKİŞEHİR’E SIĞINAN ANNELERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta en büyük yarayı kadınlar, çocuklar ve siviller aldı. Savaştan kaçan milyonlarca insan başka ülkelere göç ederken, binlercesi de Türkiye’ye sığındı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ukrayna’daki savaş ortamından kaçarak Türkiye’ye sığınan kadın ve çocukları Eskişehir’de kaldıkları yurtlarda ziyaret etti.

Aralarında Kırım Tatar Türkü ile Gagauz Türkü annelerin bulunduğu Ukraynalı kadınların ihtiyaçlarını sorup, dertlerini dinleyen Çakırözer, Ukraynalı annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

 “SAVAŞIN MAĞDURU ANNELER VE ÇOCUKLAR”

Savaşın en büyük mağdurunun anneler ve çocuklar olduğunu söyleyen Çakırözer, “Keşke bugün bu savaş ortamı olmasaydı sizler de bu acıları yaşamamış olsaydınız. Yaşadığınız topraklardan ayrı bırakılmak zorunda kalmasaydınız. Bugün Anneler Günü. Hepimizin Anneler Günü kutlu olsun. İnanıyorum ki bu savaş ortamının bittiği, annelerin, babaların evlatların bir arada olduğu ortamlarda Anneler Günü’nü geçireceğimiz günler yakındır. Yüreğindeki annelik duygusu hiç bitmeyen, karşılıksız sevgi, sonsuz merhamet ve sabırla evlatlarını yetiştiren tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun” dedi.

“TÜM ESKİŞEHİR YANINIZDAYIZ”

Kadınlar ve çocukların sıkıntı ve taleplerini de dinleyen Çakırözer, ziyaretlerinde şu konuşmayı yaptı: “Savaş ortamı bitene kadar sizler bizim misafirimizsiniz. Devlet kurumlarıyla, sivil toplumuyla bizler sizin acınızı paylaşıyoruz. Tüm Eskişehir sonuna kadar sizin yanınızdayız.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@