banner163

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her gün İnönü'den gelen manda yoğurdunu yerim, tavsiye ederim şifadır

Çiftçilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her gün Eskişehir'den İnönü Belediyesi'nin ilçeden bakraçla gönderdiği manda yoğurdu ile yaptığı özel tarifini canlı yayında açıkladı ve tüm vatandaşlara "Şifadır" diyerek tavsiye etti. 

HAYAT 26.03.2022, 23:17 27.03.2022, 12:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her gün İnönü'den gelen manda yoğurdunu yerim, tavsiye ederim şifadır

Tokat'ta çiftçilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her gün Eskişehir'den İnönü Belediyesi'nin ilçeden bakraçla gönderdiği manda yoğurdu ile yaptığı özel tarifini canlı yayında açıkladı ve tüm vatandaşlara "Şifadır" diyerek tavsiye etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan her gün İnönü Belediyesi'nin ilçeden gönderdiği manda yoğurdunu yediğini canlı yayında açıkladı, herkese tavsiye etti 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir tavsiyede bulunacağım. Her akşam yatarken manda yoğurdu... Manda yoğurdu hakikaten kalitelidir, çok iyidir. İçine medine hurması doğrarım, 3 veya 5 tane... Biraz, çay kaşığı kestane balı. Bir de içine yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırır yerim. Şifa... Yoğurdu önemli.  Eskişehir'de bizde olan belediyelerden biri, o sürekli bakraç içinde manda yoğurdumu gönderir.  Tavsiye ederim. o mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler. Manda yoğurdunu da üretirsiniz, kestane balı da üretirsiniz. Ama bunu yapın. Şifadır" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri büyük ilgi çekti, sosyal medyada bir anda İnönü ilçesinin son günlerde İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'un girişimleri ile giderek daha ünlü bir markaya dönüşmeye başlayan İnönü manda yoğurdu konuşulmaya başladı. 

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt da o konuşmayı sosyal medya hesabından, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, bugün tüm kanallarda yayınlanan Tokat programında #İnönü’müzden gönderilen manda yoğurdunun faydalarını canlı yayında anlatıyor" sözleri ile yayınladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o konuşmasını aşağıdaki paylaşımdan izleyebilirsiniz 

Belediye Başkanı Kadir Bozkurt Manda Oteli projesini başlatmış, belediye ilçedeki üreticilere manda dağıtmıştı 

Eskişehir'de İnönü ilçesinin ünlü manda sütü ile üretilen manda yoğurdu ve manda kaymağını markalaştırma ve üretimi arttırma yönünde önemli projeler başlatan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Manda Oteli projesini başlatmış, aynı zamanda İnönü Belediyesi üreticilere manda dağıtmıştı. İlçede Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla birlikte İnönü Belediyesi'nin manda yoğurdu ve manda kaymağı gibi ürünlerin üretimi arttırma yönünde çalışmaları devam ediyor.

Son olarak bu konuda eğitim alan kadın üreticilere törenle sertifikaları verilmiş, törende AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay ve İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt da üretici kadınları tebrik ederek sertifikalarını takdim etmişti. 

İnönü'de üreticilere büyük destek... Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@