banner163

e-Devlet'te yeni özellik! Borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

e-Devlet'te 'Borcu yoktur yazısı' nasıl alınır? İşte detaylar...

HAYAT 08.12.2021, 22:49
e-Devlet'te yeni özellik! Borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

2008'de dijital dönüşüm sürecine giren Türkiye, bu alanda hızla ilerlemeye devam ediyor. 2008'de 22 hizmetle açılan e-Devlet platformu bugüne gelindiğinde 836 kurumun 6 bin 116 hizmetini vatandaşlara sunarak kolaylık sağlıyor. Milyonlarca vatandaş tarafından kullanılan sistem, özellikle devlet kurumlarının yükünü azaltırken, kullanıcılarına da kolaylıklar sağlıyor.

Son olarak sisteme vatandaşların işini kolaylaştıracak yeni bir özellik daha eklendi. Artık kullanıcılar, 'Borcu yoktur' yazısını platform üzerinden hiçbir ekstra işlem yapmak gerekmeksizin alabilecekler. Uygulama tüzel ve gerçek kişilere açıldı. Peki 'Borcu yoktur yazısı nasıl alınır ? İşte ayrıntılar…

e-Devlet üzerinden 'Borcu yoktur yazısı' nasıl alınır?
Kullanıcıların e-Devlet üzerinden 'Borcu yoktur yazısı' almak için yapması gerekenler oldukça basit. Bunun için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra arama kısmına “Borç durum yazısı talep girişi” yazmanız gerekiyor. İkinci adım ise gerçek ya da tüzel kişi, hangisi için belge alacaksanız o seçeneği işaretlemek.

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda mevcut bir talebiniz olmadığı için sağ üst köşede bulunan yeni talep oluştur seçeneğini işaretleyin. Burada dilekçenin verileceği kurum, yazının talep nedeni ve hazırlanacağı tarih seçeneklerini doldurmanız gerekiyor. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yapmanız gereken tek şey ise beklemek. Daha sonra işlemi tamamlayın ve dilekçenizin onaylanıp onaylanmadığını ara ara kontrol edin.

Ne yazık ki sistem şu an için borcu yoktur yazısını hemen teslim etmiyor. Bunun yerine gerekli kontrolleri yapmak için bir süre bekletiyor. Ne yazık ki bizim haberimizi hazırladığımız zaman içerisinde yanıt gelmediğinden şimdilik bu sürenin ne olduğu belirsizliğini koruyor. Ancak resmi kurumlar ile uğraşmaktan çok daha hızlı olduğu kesinliğini koruyor.

2021'de 4 milyon 271 bin kişi kullandı

e-Devlet Kapısı üzerinden daha önce "kimlik doğrulama" olarak sunulan "Borcu Yoktur Yazısı Talep Girişi" hizmeti Ocak-Aralık 2020 döneminde 5 milyon 21 bin 848, Ocak-Ekim 2021 döneminde ise 4 milyon 271 bin 396 kez kullanıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@