Elon Musk'tan twitter açıklaması! Bot hesaplar tepkisi olay oldu

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, sosyal medya devi Twitter'ı yine topa tuttu...

HAYAT 06.06.2022, 17:29 06.06.2022, 17:40
Elon Musk'tan twitter açıklaması! Bot hesaplar tepkisi olay oldu

Elon Musk'ın avukatları, sosyal medya devinin spam ve sahte hesaplar hakkında daha ayrıntılı bilgi taleplerini karşılayamaması üzerine Twitter'ı, 44 milyar dolarlık satın alma işlemini iptal etmekle tehdit etti.

Milyarder iş insanı, geçen ay Twitter'ın para kazandıran günlük aktif kullanıcılarının yüzde 5'inden daha azının bot veya dolandırıcı olduğu yönündeki iddialarını eleştirmişti. Daha fazla bilgi ararken devralmasının "beklemede" olduğu konusunda uyarmıştı. 

"Sözleşmenin açık ihlali"

Musk’ın avukatları bugün, Twitter'ın baş hukuk görevlisine gönderdikleri bir  mektupta, botlar ve diğer sahte hesaplar hakkında daha fazla ayrıntı vermemenin Musk'ın devralma anlaşmasının "açık bir maddi ihlali" olduğunu iddia etti.

ABD'li Skadden Arps, Slate, Meagher ve Flom adlı hukuk ofisinden gönderilen mektupta, Tesla CEO’sunun Twitter'ın "9 Mayıs'tan bu yana defalarca talep ettiği bilgileri vermeyi reddettiğine" inandığı öne sürüldü. Bu durumun Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alma teklifinin reddedilmesine eşdeğer olduğu belirtildi.

Mektupta, "Twitter'ın bugüne kadarki davranışına ve özellikle şirketin en son yazışmalarına dayanarak, Musk, şirketin birleşme sözleşmesi kapsamındaki ilgili yükümlülüklerine aktif olarak direndiğine ve engellediğine inanıyor.

Bu, Twitter'ın birleşme sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerinin açık bir maddi ihlalidir. Musk, işlemi tamamlamama hakkı ve birleşme sözleşmesini feshetme hakkı da dahil olmak üzere bundan kaynaklanan tüm hakları saklı tutar” denildi. 

Twitter, henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Twitter hisseleri düştü

Öte yandan,  Twitter'ın hisseleri Pazartesi günü piyasa öncesi işlemlerde yüzde 6 daha düştü ve  37,63 dolarla Musk'ın 54.20 dolarlık teklif fiyatının oldukça altında kaldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@