banner163

Emine Nur Günay: Bu proje çok önemli... Kadınlarımızı kaybetmek istemiyoruz

Eskişehir Valiliği himayesinde, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde yürütülmekte olan Mobil KETEM projesinin Sarıcakaya'daki toplantısına katılan Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay, projenin önemine dikkat çekti.

HAYAT 07.05.2023, 17:46 07.05.2023, 17:53
Emine Nur Günay: Bu proje çok önemli... Kadınlarımızı kaybetmek istemiyoruz

Eskişehir Valiliği himayesinde, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde yürütülmekte olan Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Destek Projesi Tanıtım toplantısı Sarıcakaya'da da gerçekleştirildi. KETEM projesinde meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolorektal kanseri taramaları yapılmakta ve toplum içerisinde farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, "KETEM’lerde taramalar;ücretsiz yapılmaktadır. Kanser erken tanıyla önlenebilir. Devlet artık kurumuna gelmenizi beklemeden hizmeti ayağınıza getiriyor. Halkımızın sağlık bilincini oluşturup, kendi sağlığının takipçisi olmasını istiyoruz. Başta sağlık personelimiz olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını, basın mensuplarımızı, Eskişehir’li vatandaşlarımızı bu projeye destek olmaya davet ediyorum" dedi. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay da, "Sarıcakayalı hanımlarımızın ayağına kadar giden bir sağlık hizmetini değerlendireceklerinden eminim. Dünyada bu tür bir uygulamanın pek olmadığını farkettim ve Meme Kanseri haftasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Kadın Milletvekilleri Komitesi olarak düzenlediğimiz farkındalık panelinde Mobil KETEM Projesini başarı öyküsü olarak anlattım. Konumuz ‘Kırsal bölgelerde kadınlarımızın kanser açısından dezavantajlı konumu’ idi. 46 ülkenin kadın parlamenterlerine Türkiye'deki KETEM örneğini Eskişehir’deki kırsal bölgelerdeki tarama verileri ile anlattım. Kimse inanamadı. Artık hepimiz birer sosyal sorumluluk projesinin içindeyiz. Sizler de bu eğitime katıldınız artık hem kendinizden hem de çevrenizden sorumlusunuz. İnşallah buradan da rekor düzeyde tarama sayıları bekliyoruz" dedi. 

Günay, "Mutlu karın, mutlu aile, mutlu toplum… Sağlıklı kadın, sağlıklı aile, sağlıklı toplum… Hepimiz biliyoruz ki ailede kadın mutlu ve güçlü ise aileye yansır, mutlu aile mutlu toplum demektir. Erken tanı ile tedavi edilebilecek bir hastalıktan kadınlarımızı kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@