ERBALDER "Bulgar Eğitim, Kültür ve Slav Yazısı Günü"nü kutladı

Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği tarafından Bulgar Eğitim, Kültür ve Slav Yazısı Günü kapsamında verilen resepsiyona Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği de katıldı.

HAYAT 26.05.2023, 10:36 27.05.2023, 00:41
ERBALDER "Bulgar Eğitim, Kültür ve Slav Yazısı Günü"nü kutladı

Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği tarafından Bulgar Eğitim, Kültür ve Slav Yazısı Günü kapsamında verilen resepsiyona Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği de katıldı. 

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçiliğinin ev sahipliği yaptığı resepsiyona Büyükelçi Sayın Anguel Tcholakov ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Tcholakov günün önemini açıklayarak Slav alfabesini geliştiren Aziz Kiril ve Metodiy Kardeşler hakkında da bilgi verdi. 

Tcholakov, söz konusu bu özel gün nedeniyle, Bulgaristanlı öğrenciler tarafından Hatay'daki depremzede öğrencilere konteyner hediye edileceğini duyurdu. 

Tcholakov, “Yaşadığımız bu zor günler bize, dünyanın dayanışma içerisinde olabileceğini, birbirimize yardım edebileceğimizi, insan olduğumuzu ve din, etnik köken fark etmeksizin aynı değerleri paylaştığımızı gösterdi" dedi.

Büyükelçi Tcholakov, kültürel işbirliğinin ülkeler arasındaki diyaloğun gelişmesinde çok etkili olduğunu ifade ederek, bu konuda katkı sağlayan Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği’ne başarı belgesi takdim etti.

Kutlama programında Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Balkan Müziği Çocuk Akordeon Orkestrası’nın ve Balkanika Halk Oyunları Topluluğu’nun performansıyla yer aldı.

ERBALDER Yönetim Kurulu Başkanı Nezihe Bilen, "Nazik davetleri, sıcak misafirperverliği için değerli Büyükelçi Sayın Anguel Tcholakov’a, gösterdikleri özel ilgi ve samimi yaklaşımları için Ankara Bulgaristan Başkonsolosu Sayın Aleksandır Vasilev’e ve  Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Sayın Svetoslav Kirkov’a, programda gösterdikleri üstün başarı için başta Eğitmenlerimiz Sayın Aydın Yavaş ve Sayın Abdullah Şen olmak üzere  minik müzisyenlerimize ve sevgili Balkanika dansçı arkadaşlarımıza, bize bu etkinlikte de sonsuz destek veren değerli Yönetim- Yürütme Kurulu arkadaşlarıma, her zaman varlığı ile bize güç veren çok kıymetli Bulgarca Kursu öğretmenimiz Sayın Osman Yılmaz’a ve tüm gününü etkinliğimize ayırarak çocuklarımıza büyük destek ve moral veren değerli velilerimize gönül dolusu şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum." dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@