ERBALDER'in etkinliğinde Yücel Teşkilatı şehitleri anıldı

ERBALDER'in "Yücel Teşkilatı ve Balkanlar’da Türklere Yönelik Baskılar’ konulu söyleşisinde Yücel Teşkilatı şehitleri anıldı. Etkinliğe konuk olarak araştırmacı-yazar Eren Atala Eriş davet edildi. 

HAYAT 01.05.2023, 10:32 01.05.2023, 14:54
ERBALDER'in etkinliğinde Yücel Teşkilatı şehitleri anıldı

ERBALDER'in "Yücel Teşkilatı ve Balkanlar’da Türklere Yönelik Baskılar’ konulu söyleşisinde Yücel Teşkilatı şehitleri anıldı. Etkinliğe konuk olarak araştırmacı-yazar Eren Atala Eriş davet edildi. 

ERBALDER Yönetim Kurulu Başkanı Bilen etkinlikte, "Yücel Teşkilatı Balkanlar’da milli ve manevi değerlerini korumak, Türk kültürünü, örf, adet ve geleneklerini yaşatmak için kendini adayanlara öncülük yapmış bir örgüttür." ifadelerine yer verdi. 

Neziha Bilen açıklamasında, "Yücel Teşkilatı Balkanlar’da milli ve manevi değerlerini korumak, Türk kültürünü, örf, adet ve geleneklerini yaşatmak için kendini adayanlara öncülük yapmış bir örgüttür.  Çok ağır bedeller ödeyerek,  Yücelciler verdikleri mücadeleyle Balkanlar’daki tüm Müslüman topluluklarına unutulmaz bir örnek olmuştur. Onların izlerini; Türmenistan’daki Basmacılık Hareketi’nde, Dr.Sadık Ahmet’in öncülüğünde Batı Trakya Türklerin Milli Direnişi’nde, Bulgaristan Türklerin asimilasyona karşı verdikleri mücadelede görebiliriz. Farklı zamanlarda aynı ruhla verilen mücadelenin bugün de devam ettiğini söyleyebiliriz. 28 Nisan 2023 tarihinde Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen ‘ Yücel Teşkilatı ve Balkanlar’da Türklere Yönelik Baskılar’ konulu söyleşisine konuk olarak, kendisi de bir Yücelci torunu olan değerli araştırmacı-yazar Eren Atala Eriş davet edilmiştir. Balkanlardaki varlığımızı sürdürebilmek, oradaki değerlerimize sahip çıkmak ve Atalarımızın izini kaybetmemek için bu tür etkinliklerin önemini bir kez daha anlamış olduk. 75 yıl önce hayatını yitiren Yücel Teşkilatı şehitleri ve bu kutsal davaya canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu etkinlikte davetimize icabet eden Sayın Eren Atala Eriş’e, etkinliğinin  düzenlemesinde büyük emek veren başta ERBALDER Gençlik Komisyonu Başkanı Sayın Av.Mehmet Furkan Şen olmak üzere tüm gençlerimize, Tepebaşı Belediyesi 29. Ekim Gençlik Merkezi çalışanı Sayın Atakan Andaç’a,  organizasyonda bize her türlü teknik destek sağlayan Tepebaşı Belediyesi çalışanlarına, gönderdikleri mektuplarla bizi mutlu eden çok kıymetli Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Dt. Ahmet Ataç’a ve Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Av.Kazım Kurt’a, derneğimizin kıymetli üyelerine ve teşrifleriyle bizi onurlandıran değerli konuklarımıza en içten teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum." dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@