banner163

Erdoğan konuştu... Türk Kızılay Genel Başkanlığı'ndan istifa etti

Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Başkanlığı'ndan istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı.

HAYAT 12.05.2023, 16:24 13.05.2023, 15:50
Erdoğan konuştu...  Türk Kızılay Genel Başkanlığı'ndan istifa etti

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, Kızılay Yönetim Kurulu Kerem Kınık'ın talebiyle bugün olağanüstü toplandı.

Kurul, Kerem Kınık'ın istifasının ardından oy birliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

2016 yılından bu yana Türk Kızılay Genel Başkanlığı görevini yürüten Kınık'ın istifasının ardından tüzük gereği olağanüstü kongreye kadar, Birinci Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecek.

Sosyal medya hesabında değişiklik

Kerem Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, "Türk Kızılay Genel Başkanı" unvanı yerine "Kızılay gönüllüsü" ifadesini kullanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından 24 saat geçmeden istifa etti

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 3 aydan fazla süre geçmesine karşın Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın görevindeki geleceği ile ilgili tartışmalar yaşanmış, iktidar kanadından çok sayıda rahatsızlıklar dile getirilerek istifa çağrıları yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı sonra canlı yayında, depremde çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay'ın başkanı Kerem Kınık hakkında, "Bu konu beni ciddi manada üzmüştür. Kızılay, çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir." ifadelerini kullanmıştı.

 Erdoğan'ın katıldığı yayından 24 saat geçmeden Kerem Kınık istifa etti. Kerem Kınık, biyografisini "Kızılay gönüllüsü" olarak değiştirdi. Seçimlere 2 gün kala Türk Kızılay Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Kerem Kınık'ın yerine Kızılay genel başkan yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz geçecek.

"Çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla"

Kerem Kınık, istifa haberi sonrası sosyal medya hesabından ayetli paylaşım yaptı. Kınık, "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!" ifadelerini yazdı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@