ESKENT Atatürk'ü andı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eskişehir'e ilk ziyaretinin 101. yılı kapsamında, ESKENT de Hamamyolu'nda özel bir etkinlik düzenledi.

HAYAT 20.06.2021, 14:51 20.06.2021, 14:58
ESKENT Atatürk'ü andı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Haziran 1920 tarihinde Eskişehir'e ilk ziyaretinin 101. yıldönümü kapsamında, Eskişehir Kent Kültür Derneği de Hamamyolu Caddesi'nde özel bir etkinlik düzenledi. Büyük ebatta Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle yapılan fonun önünde Atatürk'ün birebir ölçülerinde yaptırılan görseller de beğeni topladı. 

Atatürk'ün sevdiği türküler ve Eskişehir türkülerinin çalındığı kutlamada vatandaşlar açılan anı defterine de duygularını yazdılar.

"O'na layık olmak için çalışacağız"

Eskent Dernek Başkanı Gürol Yer yaptığı açıklamada, "Büyük Türk Milletini yok oluşun eşiğinden çekip alan siyasi, askeri dehası ve millet sevgisiyle  kendisine duyulan inanç ile güveni pekiştirip cumhuriyet sisteminde dünyanın mazlum milletlerine umut ve örnek olacak bir devlet kuran Ata'mızı minnetle yad ediyoruz. Gerek Kurtuluş Savaşı sürecinde gerekse sonrasında vefatına kadar 23 kez şehrimizi şereflendiren Ata'mızın Anadolu'da en fazla geldiği şehir Eskişehir'dir. Cumhuriyet kentinin yaşayanları olan bizler bu onur ve gururu fazlasıyla yaşıyoruz ve Atatürk ilke, inkılaplarına bağlılıkla yolunda tavizsiz duruş ile yürüyüşümüze devam ediyoruz. Durmadan dinlenmeden de edeceğiz ve onun iltifatının verdiği duyguyla ona layık olmak için çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız" dedi. 

Gürol Yer, "Bu vesileyle başta ebedi Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, dünden bugüne vatan, millet, mukaddesiyat uğruna şehadete eren tüm kahramanlarımızı, gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Büyük Atatürk'ün ömrünü vakfederek kurduğu Cumhuriyet ve Devlete eğilmez başımız ve ölümsüz düşümüzle mensubiyetinin şerefini yaşadığımız milletimize aidiyetle hizmet bizlere nasip olsun diyorum" diye konuştu.   


 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@